Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

12 Декември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Оръжие

Сърбия получава първите подарени МиГ-29

Дума

5. Октомври 2017 , брой: 195   237   0Сърбия получи първите МиГ-29, които й бяха подарени от Русия в рамките на голям пакет от военна помощ. В началото на седмицата първият товарен Ан-124 докара в Белград разглобени изтребители,съобщи РИА "Новости". Очаква се новите машини на сръбските ВВС да бъдат показани пред публика на 20 октомври, по време на честванията по повод освобождаването на Белград от германската армия през Втората световна война. Цялата пратка от 6 изтребителя МиГ-29 трябва да бъде доставена до края на тази седмица.
В края на декември м.г., припомня сайтът warpost.ru, след среща с руския министър на отбраната Сергей Шойгу тогавашният сръбски министър-председател Александър Вучич съобщи, че страната му ще получи като подарък от Русия 6 изтребителя МиГ-29, 30 танка Т-72С и 30 бронирани разузнавателни машини БРДМ-2. Техниката се предоставя безвъзмездно, но Сърбия ще трябва да плати ремонта й, което ще бъде за отделните образци от 50 до 300 млн. евро.Този беларуски МиГ-29 също може да попълни редовете на сръбските ВВС, но през 2018 г., ако Белград намери пари да плати ремонта на още 8 машини от Беларус

 

 

 

Оръжие

 • Първият разработен изцяло в страната самолетоносач започва изпитания
  7. Декември 2017 240
  50
  0

  Първият китайски самолетоносач собствено производство от състава на ВМС на НОАК за първи път ще излезе в открито море и ще пристъпи към ходови изпитания още този месец, съобщи българският сайт за военни новини Пан.бг, като портала Sina.
  Основните работи по кораба са завършени, като неотдавна е била монтирана и РЛС с АФАР "346A". На 3...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"