28 Март 2024четвъртък18:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 195

автор:Дума

visibility 22

31 доживотни присъди за опит за убийство на Ердоган
Наказателен съд в турският град Мугла осъди 31 подсъдими на доживотен затвор за опит за убийство на турския президент Ердоган по време на опита за държавен преврат през 2016 г. Подсъдимите по делото са 47.

Полякини на протест за правата на жените
Няколко хиляди полякини, облечени в черно, участваха в протестни шествия в няколко града в Полша в защита на правата на жените, отбелязвайки първата годишнина от масовите протести срещу планираната почти пълна забрана на абортите. "Излизаме на протест, тъй като битката продължава. Нека ни видят, нека ни чуят, нека знаят, че не се страхуваме", заявиха в социалните мрежи организаторите на протеста.

Взрив в Париж
Пред сградата на йорданското военно аташе във френската столица Париж се взриви мотор. Експлозията е причинила леки щети на паркираните в близост превозни средства, но няма данни за пострадали, се казва в изявление от Министерството на външните работи на Йордания. В текста се уточнява, че френските власти разследват причините за инцидента.

В Бразилия предотвратиха обир
Полицията в Сао Пауло задържа 16 души, заподозрени в организиране на банков обир. Те изкопали тунел, дълбок 500 метра, който водел до трезора на Банко до Бразил. Според версията на разследването заподозрените възнамерявали да откраднат един милиард реала (318 млн. долара).

Бензин само за елита
Само елитът и някои висши военнослужещи в Северна Корея имат достъп до бензин за автомобилите си, след като международните санкции започнаха да оказват влияние. Режимът в Пхенян е забранил продажбата на бензин в края на септември.




Гръцки съд разчисти пътя за екстрадицията в САЩ на руснак, чиято екстрадиция е желана и от Русия, като той е заподозрян за изпирането на милиарди долари в дигиталната валута биткойн. Виник, предполагаемият "мозък" на престъпна банда за изпиране на 4 млрд. долара във вид на биткойни, е един от седемте руснаци, арестувани или обвинени по света тази година по обвинения за киберпрестъпления, повдигнати от американските власти
БГНЕС
 

Не спира потокът от бежанци рохинга, които напускат домовете си в Мианма с надежда да намерят подслон в Бангладеш. Според данни на ООН повече от половин милион души са напуснали Мианма само през последните няколко седмици, бягайки от насилието там
БГНЕС

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 289

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 308

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ