20 Април 2024събота08:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Искам думата

Споделено

Фурнаджийските лопати

/ брой: 195

visibility 1139

Има променливи хора, които бързо сменят своите позиции, виждания, убеждения, предпочитания. Днес разсъждават по един начин, утре по друг и обикновено това е в името на интереса. Сменят и своите партии, за да са добре. Виждаш ги в съвсем друг образ, коренно различен от истинския. Един път държат на белия цвят, после на черния или на синия. Вярващите в стари заблуди вярват в нови. Някои се правят, че не чуват, когато така им отърва. Важно е да стигнат до кокала. Ръкопляскат на определени хора, а виждат, че ръцете им не са чисти.
Фурнаджийските лопати най-успяват в игрите, като прецакват другите. Някои знаят на кого да свалят шапка и си пълнят гушките, а за тях няма наяждане. Тези хора често сменят посоката, накъдето духа вятърът. Остават си обаче все слуги. Има хора, които ходят в църковни храмове, за да изкупуват греховете си. Други ходят на врачки. За тях има два стандарта. Вярно е, че всяко стадо си има и мърша, но те не страдат от надробената каша, която забъркват. Защитават своите права, но за другите не мислят.
Депутат в Народното събрание гласува с две карти. Нищо ново под слънцето. Който може, го може. Сигурно и другият му колега мисли като него. Тези хора се възползват от сивия фон. Тръгват уж в правия път, а после се връщат обратно. Това са фурнаджийските лопати, които претендират за морал, честност, обективност. Все нещо обаче ги блазни - власт, пари, връзки. Личният интерес ги увлича, превръща се в самоцел и продължават да проявяват лицемерие и двуличие.

Ангел НИКОЛОВ,

Исперих

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ