19 Април 2024петък21:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Лавица

/ брой: 196

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 342

"БИЛИ И МИНПИНИТЕ" от Роалд Дал издава "Ентусиаст". Историята проследява храбрите подвизи на Малкия Били, който въпреки абсолютната забрана на майка си, не устоява на любопитството и отива в Гората на греха. А там има всякакви ужасяващи същества - трясъкозъбите, подмолните рогачи, кръвожадните слузести червеи и Страховития Кръвопиещ Огнедишащ Костотрошач. Там се намира и домът на малки дружелюбни същества минпини. Те са високи колкото кибритена клечка и живеят по клоните на дърветата, като се прикрепват с вакуумните си ботуши. Били се сприятелява с тях и се заема да им помогне в битката с най-страшното от всички чудовища - Огнения Бълващ Пушек Лапач, който е излапал хиляди минпини.



"АСТРОФИЗИКА ЗА ЗАЕТИ ХОРА" от Нийл Деграс Тайсън издава "Изток-Запад". Книгата, както подсказва и заглавието, е приспособена за сложното и натоварено всекидневие на съвременния човек. Идеята на Тайсън е да даде прозрения за Космоса в малки порции - достатъчно малки, за да бъдат прочетени в рамките на няколко минути от свободното време на заетия, но любопитен читател. Точно затова всяка глава стои сама за себе си, а обхватът на темите е огромен - от Големия взрив до черните дупки, от кварките до квантовата механика и от търсенето на планети до търсенето на живот в безкрая на Космоса. Каква е природата на пространството и времето? Докъде е стигнала науката в изучаването на Вселената и мястото ни в нея?



"ВИНОВНИ ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО" от Лиан Мориарти издава "Хермес" в превод на Вихра Манова. Животът на Сам и Клемънтайн е прекрасен, макар и доста натоварен. Сам току-що е започнал мечтаната нова работа, докато челистката Клемънтайн се подготвя за най-важното прослушване в кариерата си. Двамата се грижат и за момиченцата си Холи и Руби. Клемънтайн и Ерика са добри приятелки от детинство, които се разбират само с един поглед. Семействата на Клемънтайн и Ерика са поканени от новите им съседи на барбекю. Толкова е лесно да откажат, но се съгласяват. Два месеца по-късно дъждът в Сидни не спира, а Сам и Клемънтайн не престават да се питат: Защо не казахме "не"?



"ВРЕМЕТО ОТВЪТРЕ" от Хелън Дънбар издава "AMG Publishing". Пет години след ужасяващ инцидент Горди Алън се опитва да превъзмогне случилото се с помощта на своя полубрат и най-добър приятел Кевин. Двамата се подкрепят, за да преодолеят трудностите, но изведнъж биологичният баща на Горди отново се появява в живота му. Тази неочаквана промяна може да струва на 15-годишното момче всичко, включително и връзката със Сара - единственото момиче, спечелило доверието му. Книгата засяга важни въпроси, свързани с изживяването на психологическите травми в тийнейджърска възраст. Въпреки че историята е измислена, тя хвърля светлина върху проблеми като домашното насилие и последствията от него.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ