26 Април 2024петък04:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ПАРДОН

Защо не станах готвач на круизен кораб

Денчи Владимиров

/ брой: 196

visibility 51

  Абе имах такава възможност. На един панаир в Пловдив красавици  от  европейско училище за готвачи ми пъхнаха в ръцете рекламна листовка, която ме призоваваше да стана готвач на круизен кораб след кратко безплатно обучение в някакви курсове по някаква си програма по някаква си ос и под-ос.
  Впечатли ме месечната заплата на готвача на круизен кораб – две хиляди евро. Долу-горе колкото една депутатска заплата у нас. При тази хронична моя интелигентска безработица и гладория  дали да не опитам? Честно казано, освен да си изпържа яйца по панагюрски и да си  направя салата от домати и краставици,  друго кулинарно постижение нямам. Но с успешното завършване на курсовете за готвач ще съм вече в друга позиция и ще мога да плавам по океани и морета с круизен параход. В заплатата ми на готвач влизаше и самостоятелна комфортна каюта, в която, нали разбирате, мога да си каня в свободното време нощем отегчени от дългото пътуване какви ли не разноезични  пасажерки, що езици можех да науча...
   И аха да подам заявлението си на красавиците от европейското училище за готвачи.
   Но размислих в крайна сметка. Разубеди ме съседът Първан .
  - Абе, ти луд ли си? - каза той. - Наистина  парите са почти колкото стартовата заплата на депутатите ни, ама разликата в отговорността е къде, къде огромна - от небето до земята! Един депутат ще си получава тези пари четири години всеки месец, натискайки копчето пред себе си или някоя депутатка през останалото време и накрая ще си тръгне от парламента без никакво търсене на отговорност за калпавите закони, дето е гласувал. Но ако като готвач на круизен кораб сбъркаш даже веднаж да не направиш мишмаша или салатата, както трябва, или прегориш печеното, или пресолиш супата и клиентите ти върнат дори една чиния, то гуд бай, приятел, вън от круизния кораб, може даже да те свалят в движение с лодка и да те оставят на някой безлюден остров да си живееш там като Робинзон Крузо.
    Велика е, съседе, отговорността на готвача на круизен кораб! Я по-добре се захвани за депутатството! Същите пари ще имаш, ама отговорност за калпави закони, забъркани и сервирани на народа - никаква!
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ