25 Април 2024четвъртък16:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Изкуствен интелект обяви "Деспасито" за химн на България

/ брой: 196

автор:Дума

visibility 105

Необичайна технологична новина циркулира из социалните мрежи. Сайтовете Cnet и The Verge публикуваха материали, според които изкуственият интелект на Apple - Siri, посочва, че песента "Деспасито" е химнът на България, предава dnes.bg. Към материала е добавен и видеоклип, на който се вижда този резултат, когато редакторът на изданието Ник Слат попита своят мобилен телефон за химна на страната ни.
Към момента не е ясно защо такава информация се появява на някои устройства. Според специалисти това се дължи на грешни данни на търсачката Bing, която беше задължителна за използване на телефоните на Apple доскоро. При обновяване на операционната система на устройствата предпочитаната търсачка вече е Google.
В материала си редакторите от The Verge твърдят, че при всяко едно устройство на Apple резултатите ще бъдат едни и същи - Siri ще твърди, че "Деспасито" е националният ни химн.
Правейки експеримент с устройство в България, Siri обаче дава друг отговор. Тук асистентът твърди, че "Мила Родино" е химнът на държавата ни. Едно от обясненията за вярното предположение обаче може да бъде, че устройството все пак се намира в България и маркерите за търсене се променят.
Apple са били потърсени за коментар от Cnet, но изданието не е получило отговор по темата.

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 296

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 250

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ