19 Април 2024петък22:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Геният на Б.Б. - в учебниците!

Опитът на нашия "политик за историята" очевидно се изучава и прилага творчески по света

/ брой: 196

автор:Константин Иванов

visibility 2148

64-годишният Стивън Падок постави нов американски и световен рекорд: 59 убити и 527 ранени (по неокончателни данни) при стрелбата му по 20 000 участници в музикален фестивал в Лас Вегас. После се бил самоубил, твърди полицията, но злонамерени езици подхвърлят, че може и да са го "самоубили". Съответните служби нищят мотивите на Падок - бил редовен посетител на казината, залагал големи суми, та...
А истината е много по-проста: тия 20 000 любители на кънтри музиката са вдигали голям шум и той решил да пребори децибелите по стар американски обичай. А ние, дето сме тръгнали да настигаме Америка, продължаваме да подхождаме занаятчийски по проблема. Вицепремиерът Валери Симеонов самоотвержено тръгна на поход срещу децибелите в Слънчака: реквизира лаптопа на един диджей и обеща свещена война на мутрите, които държали разните му там "Какао бийч", "Оксижен", "Бедрум", "La Cubanita"... Защо така нежно, бе, Симеонов? Война дори с децибели се води с огнестрелно оръжие, както даде пример Падок, а не с дърлене с диджеите и мижави административни мерки, които действат от ден до пладне.
Но да не скромничим излишно и да не се самоподценяваме. Защото и ние даваме нещо на света, и нашият опит очевидно се изучава и прилага творчески, включително в такива водещи държави като САЩ и Великобритания.
Години наред ни проглушават ушите как разни западни държавни и политически дейци ходят на работа с велосипед. Погледнете в туитъра: военният министър на Швейцария, кметицата на Стокхолм, холандски министър - все велосипедисти, списъкът е няколко страници. Жертва на това лицемерие за малко да стане и експрезидентът Плевнелиев, който в началото на мандата си сподели, че мечтае да ходи на работа с колело. Абе, алаанкоолу! Авторитетът ти на виден държавен мъж моментално отива на кино. И добре, че менторът му Бойко Борисов, с личния си пример, предотврати това падение.
Да припомним само историята с луксозните джипове, купени уж за горските стопанства, но оказали се в гаража на НСО. Така, вместо да возят богати арабски шейхове, ловуващи по нашите балкани, в тях седнаха безценните ни политици. И понеже окото на българина е завистливо и не отчита рисковете, на които са изложени първите ни държавни мъже, Бойко избухна обидено покрай този скандал с "горските"джипове: "Ще си поръчам в Русия една "Лада", да ми я бронират, защото имам няколко смъртни присъди от международни босове, които съм заловил и екстрадирал. Вие искате да ме изкарате като пушечно месо в небронирани коли."
Написахме по-горе "държавни мъже", но и държавните ни жени не падат по-долу. Неотдавна стана известно, че шефката на Комисията за финансов контрол Карина Караиванова си подбирала дневния транспорт измежду три возила - "Порше кайен" (то й било любимото, с полицейски номер от четири единици), "Мерцедес CLS", известно като любима кола на елитните метреси, и някакво хюндайче. Вероятно изборът на автомобила за деня е трябвало да съответства на тоналността на костюмчето. Както може да се очаква, веднага се намериха буквоеди, които напомниха, че издръжката на оглавяваната от Карина комисия струва на данъкоплатеца 4 милиона годишно, но ще се вземели мерки сумата да нарасне двойно.
Отплеснахме се в подробности. А ставаше дума как водещи държави като САЩ и Великобритания започват да черпят с пълни шепи от българския опит. Като кмет на Лондон Борис Джонсън ходеше на работа с колело. Но когато стана външен министър, лондонската полиция му забрани тази фриволност с обяснението, че така ставал лесна мишена за терористи. И Борето волю-неволю трябваше да се подчини. Повече от ясно е, че в лондонската полиция са проучили задълбочено разсъжденията на българския премиер за опасността един политик да се превърне "в пушечно месо" било за международни босове, било за терористи.
А тревожните новини напоследък около американо-севернокорейския конфликт във връзка с ядрения потенциал на Пхенян безспорно показват, че в Белия дом сериозно изучават и започват да прилагат на практика политическия опит на нашия премиер, и по-специално феноменалната му способност да си мени позициите по някакъв проблем според положението на слънцето на небосклона. Достатъчно е да споменем позицията (позициите) му за отношенията ни с Русия в последно време. И ето. В речта си пред Общото събрание на ООН президентът на САЩ Доналд Тръмп размаха пръст и заяви буквално: "Може да се наложи да унищожим Северна Корея." Два-три дни по-късно държавният му секретар Тилърсън изненада с разкритието, че "САЩ имат канали за комуникация със Северна Корея".
Наш агент под прикритие в Белия дом разкри корените на метаморфозата. Висшето ръководство на САЩ се е запознало със съдържанието на последната статия на българската журналистка Звездомира Мастагаркова със заглавие "Политик за историята". Не сме сигурни дали преводът на английски, който нашият агент ни изпрати, е достатъчно точен, затова цитираме оригинала: "Бойко Борисов жъне успех след успех на сцената на външната политика и вече е дипломат №1 не само на България, но и на Балканите, а позицията му е важна и ключова и в цяла Европа. Ролята му на геополитически лидер вече се доказа... Искат или не критиците му, Борисов вече е политик за историята и името му ще остане в учебниците."      
Е, как Тилърсън да не обърне палачинката за Северна Корея, пльосната невежо от президента в тигана на ООН, и как лондонската полиция да не забрани на Борис Джонсън да върти педалите по лондонските улици! И ако във Вашингтон не бяха чакали статията на Мастагаркова, за да почерпят нашенски опит, а още през 2012-а бяха проучили опита с превозването на отбора на Б.Б. "Бистришки тигри" с държавния "Еърбъс", нямаше да се налага здравният министър Томас Прайс да си подава тези дни оставката, само защото вместо с редовни полети на авиокомпаниите, пътувал с частни самолети и самолети на американските ВВС, като е плащал с държавни средства.



С ретро мерцедес, който лично е реставрирал, Бойко Борисов пристигна пред изборната секция през март т.г.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ