Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Септември 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Общество

Позиция

240 баби - хилави закони...

Лозан Такев

6. Октомври 2017 , брой: 196   371   0Пак е сряда. Работен ден за народните избраници... Като в оня виц: "Ама всяка сряда ли ще работим!?"
Гласуване. В процедурата участват 111 депутати. От 240 народни слуги 111 са в залата. На работа. Всички останали - по лични, партийни и други бизнес дела. Колко пъти пък в залата са 80, 90 до стотина народни избраници. От 240 по закона и българската Конституция в залата идват по-малко от половината. Но като стане дума за намаляване броя на народното представителство, всички в хор викат, че се нарушава правото на суверена...
Още Захарий Стоянов е възкликнал навремето, че повече от 80 не бива да решават съдбините на народа. Позовал се е на народната приказка: "Много баби - хилаво дете". И сега по Конституция 240 баби правят хилави закони. А половината от тях така и не разбират, че са били в парламента...
Нали помните - самият Бойко Борисов още в първия си мандат какво каза за народните представители - че са едни безделници и не пожела да отиде в залата да дава обяснения по исканото от народните представители питане... По-крайните ги наричат хрантутници... Още по-крайните народни избиратели дори вече не гласуват, защото са отчаяни от факта, че хора като Цвета Караянчева ще ги учи на география и ще им казва Пекин чия столица е - на Китай или на Виетнам.
Не искам и да мисля, че ако бяха в парламентарната сряда не 111 души, а всичките 240, щеше да е по-добро битието ни, щеше да е по-стабилно управлението на страната, щеше да е по-щастливо живеенето ни в България... Не. Не и в страна като нашата, която се стопява всеки ден и час с по-няколко десетки избиратели. Практиката най-добре показва колко народни представители са необходими на българското Народно събрание, където съединението прави силата на... депутатите.
За да повярвате, че 240 народни представители са прекалено много баби за хилавите ни закони...
  
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"