29 Март 2024петък04:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 196

автор:Дума

visibility 28

Пак ни обвиниха за насилие над мигранти
Неправителствената организация "Лекари без граници" обвини полицията в България, Хърватия и Унгария в упражняване на насилие срещу мигранти, най-вече деца, опитващи се да влязат в Европа. "Повече от година нашите доктори и медицински сестри продължават да чуват една и съща, повтаряща се история за млади хора, които са бити, унижавани и нападани с кучета за това, че се опитват отчаяно да продължат пътя си", посочва в изявление ръководителят на сръбския клон на организацията Стефан Моисен.


Турция арестува консулски служител в мисията на САЩ
Служителят в генералното консулство на САЩ в Истанбул Метин Топуз е арестуван по обвинение за шпионаж и връзки с организацията ФЕТО на духовника Фетхуллах Гюлен, сочен от Анкара като организатор на опита за преврат през юли м.г. Прокуратурата повдигна обвинение срещу него за опит за премахване на конституционния ред, политически и военен шпионаж, насочен срещу националната сигурност и разкриване на секретна информация, и опит за ликвидиране на правителството на Турция. Посолството на САЩ в Анкара разпространи изявление с остра реакция. Действията спрямо наши служители, провокирани от неоснователни и неясни подозрения и обвинения, ще допринесат за прекъсване на дългото ни партньорство и намаляване на неговите ценности", се посочва в изявлението.


Контейнери с бензин и детонатор откриха в Париж

Работници са открили шест контейнера с бензин, прикрепени към детониращо устройство под няколко камиона на строеж в Париж, съобщиха източници, запознати с разследването. Камионите са били открити в 19-ти квартал на френската столица и са собственост на френско-швейцарската компания LafargeHolcim. Компанията Lafarge се разследва във връзка с твърдения, че индиректно е финансирала "Ислямска държава" и други въоръжени групировки в Сирия, за да може заводите й в Близкия изток да продължат да работят безпроблемно.


Убиецът от Лас Вегас бил психически неуравновесен
Извършителят на най-масовото убийство в съвременната история на САЩ Стивън Падок е психически неуравновесен и опасен, каза шерифът на окръг Кларк, щата Невада. В същото време приятелката му Мерилу Данли го описва като мил, нежен и кротък. Тя допълни, че не е знаела нищо за плановете му. Според разследването на стрелбата Падок е имал таен живот, като си е набавял оръжия и муниции в продължение на десетилетия. По последни данни при стрелбата по посетителите на концерт в неделя вечерта са убити 58 души, а 489 са ранени. 317 от пострадалите вече са били изписани от болница.


Деца от мюсюлманското малцинство рохингия се редят на опашка за храна в лагер в Бангладеш. По данни на агенцията на ООН за бежанците над 500 хил. рохинги са избягали от Мианма в Бангладеш през последните седмици

БГНЕС


Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ