19 Април 2024петък07:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

В Пловдив стартират международните "Фотоборса" и "Фотомакет"

/ брой: 196

автор:Павлета Давидова

visibility 38

В Пловдив, в събота, 7 октомври, започват Международните фотографски срещи. Те ще продължат до 26 октомври 2017 г., като включват 2 програми - "Фотоборса" и "Фотомакет", съобщи СБЖ, като се позова на сайта "Пловдив утре".
Събитието се организира от фондация "Пловдивско фотографско средище" с финансовата подкрепа на община Пловдив, като част от културния календар на града за 2017 г. и под знака на "Пловдив - Европейска столица на културата – 2019". Идеята на програмата "Фотомакет" е да представи фотографската книга като самостоятелна и пълноценна форма на фотографско творчество.
"Фотомакет" е пилотен вариант на фотографската книга, неин физически оригинал, създаден самостоятелно, без участие на издателство. "Фотоборса" е 5-дневна програма, предвиждаща срещи на фотографите от Пловдив и гостите на фестивала с директори на фотофестивали и куратори под формата "Преглед на портфолио".
Фотографите, участващи в тези срещи, ще чуят не само анализа и мнението на експертите, но ще имат възможността да получат предложения за изложби, публикации на книги или други проекти. Портфолио прегледът е място за срещи със специалисти, които могат да подпомогнат авторите в реализацията на творчески и бизнес идеи. Всеки участник може да представи своето портфолио на максимум 3-ма експерти в индивидуални сесии с продължителност от 20 минути всяка.
След края на сесиите експертите ще предложат своето класиране на участниците. Получилият най-много гласове ще бъде обявен за лауреат на прегледа на портфолио и ще получи покана за изложба във фестивала през 2018 г.

 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ