Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Февруари 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

България

Медии

В Пловдив стартират международните "Фотоборса" и "Фотомакет"

Павлета Давидова

6. Октомври 2017 , брой: 196   182   0



В Пловдив, в събота, 7 октомври, започват Международните фотографски срещи. Те ще продължат до 26 октомври 2017 г., като включват 2 програми - "Фотоборса" и "Фотомакет", съобщи СБЖ, като се позова на сайта "Пловдив утре".
Събитието се организира от фондация "Пловдивско фотографско средище" с финансовата подкрепа на община Пловдив, като част от културния календар на града за 2017 г. и под знака на "Пловдив - Европейска столица на културата – 2019". Идеята на програмата "Фотомакет" е да представи фотографската книга като самостоятелна и пълноценна форма на фотографско творчество.
"Фотомакет" е пилотен вариант на фотографската книга, неин физически оригинал, създаден самостоятелно, без участие на издателство. "Фотоборса" е 5-дневна програма, предвиждаща срещи на фотографите от Пловдив и гостите на фестивала с директори на фотофестивали и куратори под формата "Преглед на портфолио".
Фотографите, участващи в тези срещи, ще чуят не само анализа и мнението на експертите, но ще имат възможността да получат предложения за изложби, публикации на книги или други проекти. Портфолио прегледът е място за срещи със специалисти, които могат да подпомогнат авторите в реализацията на творчески и бизнес идеи. Всеки участник може да представи своето портфолио на максимум 3-ма експерти в индивидуални сесии с продължителност от 20 минути всяка.
След края на сесиите експертите ще предложат своето класиране на участниците. Получилият най-много гласове ще бъде обявен за лауреат на прегледа на портфолио и ще получи покана за изложба във фестивала през 2018 г.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"