Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Медии

В Пловдив стартират международните "Фотоборса" и "Фотомакет"

Павлета Давидова

6. Октомври 2017 , брой: 196   99   0В Пловдив, в събота, 7 октомври, започват Международните фотографски срещи. Те ще продължат до 26 октомври 2017 г., като включват 2 програми - "Фотоборса" и "Фотомакет", съобщи СБЖ, като се позова на сайта "Пловдив утре".
Събитието се организира от фондация "Пловдивско фотографско средище" с финансовата подкрепа на община Пловдив, като част от културния календар на града за 2017 г. и под знака на "Пловдив - Европейска столица на културата – 2019". Идеята на програмата "Фотомакет" е да представи фотографската книга като самостоятелна и пълноценна форма на фотографско творчество.
"Фотомакет" е пилотен вариант на фотографската книга, неин физически оригинал, създаден самостоятелно, без участие на издателство. "Фотоборса" е 5-дневна програма, предвиждаща срещи на фотографите от Пловдив и гостите на фестивала с директори на фотофестивали и куратори под формата "Преглед на портфолио".
Фотографите, участващи в тези срещи, ще чуят не само анализа и мнението на експертите, но ще имат възможността да получат предложения за изложби, публикации на книги или други проекти. Портфолио прегледът е място за срещи със специалисти, които могат да подпомогнат авторите в реализацията на творчески и бизнес идеи. Всеки участник може да представи своето портфолио на максимум 3-ма експерти в индивидуални сесии с продължителност от 20 минути всяка.
След края на сесиите експертите ще предложат своето класиране на участниците. Получилият най-много гласове ще бъде обявен за лауреат на прегледа на портфолио и ще получи покана за изложба във фестивала през 2018 г.

 

 

 

България

 • Властта залага за догодина поемането на до 1 млрд. лв. вътрешен държавен дълг
  24. Октомври 2017 208
  162
  0

  Правителство на ГЕРБ ще продължи да взема нови заеми. Това стана ясно вчера от проектобюджета за догодина и от актуализираната тригодишна прогноза до 2020 г., които Министерството на финансите скоростно публикува, докато "БСП за България" оповестяваше параметрите на своя алтернативен бюджет.
  Властта планира през 2018 г. да поеме нов...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"