25 Април 2024четвъртък12:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Произведено в България

Паралели

/ брой: 196

автор:Иван Ченчев

visibility 1990

Доста истини се казаха за паралелната държава. Онзиден стана ясно, че в нея живеят някакви субстанции, които се самоопределят като мумии, при това дошли от друг свят. Тази емулсия, вероятно съставена от някаква непозната нам антиматерия, всъщност е български народен представител. Не спи, не яде, но винаги е на линия. Съжалявам го завалията – едно депутатско кюфте не може да сгъне в стола. Чудно ми е това извънземно създание кои точно индивиди представлява в парламента? Вероятно някакви форми на живот от Галактиката. Така или иначе аз поне не знам да имаме избирателна секция на Юпитер, например, но явно тезата, че в Територията, която населяваме, всичко е възможно, е вярна. Хора, сащисахме НАСА, бре! Какви депутати имаме, а? Извънземни! И те ни управляват, та се късат. Паранормално е, разберете! С тази прелюдия искам да ви кажа, че тази хикс-бозон частица от ГЕРБ гласува и ще продължава да гласува закони, включително и този за деца, младежи и спорт! Е да де, ама ако този пети елемент беше в сферата на спорта, отдавна щеше да бъде запратен в най-отдалечената черна дупка на Вселената. От спорта. Там такива не търпят.
И, за да направя паралел с паралелната държава, ще ви обърна внимание на нещо любопитно. Един наш футболен отбор, който се състезава в областната група на любимото на властимащите Хасково, си е решил кардинално проблема с разходите по мачовете, които трябва да играе като гост. Знаете ли как? Ами, като не ги играе! Сакарски спортист 04 от Тополовград се казват тези юнаци. И си излизат на терена само вкъщи. Ей на това му се вика генерално решение.
А лошите чичковци от БФС взеха, че ги изхвърлиха от групата. Ало, чиновниците, футболът не е само наредби, така да знаете. Оставихте Тополовград без мачове! Предлагам сега тези от ФК Сакарски спортист да картотекират Делян Добрев, за да играят и като гости следващия сезон. Хем е от областта, хем дотогава ще е свикнал, защото премиерът ще го брои за гостенин в партията си. А и ще им „нареди“ отбора по-добре от треньор. И с това е свикнал. Току-виж взели и кмета на Хасково в тима. Той ще им осигури лагер в Монако и транспорт дотам. С „Бентли“. Само да не стане така, че да ги изхвърлят пак от групата заради неявяване. Този път в домакинските мачове.
Иначе Бразилия е далеч от Татковината, но и там стават „пробиви“ в системата, както у нас с мумифицираните депутати. Има един отбор, който бил признат в Книгата за рекордите на „Гинес“ като най-слаб. Все падал. Бях чувал за „вечно втори“ тимове, но за вечно паднали – не. Напоследък обаче този състав започнал да бие наред и феновете му се вдигнали на стачка. Искаме си загубите, скандирали възмутените почитатели. Ето това е – да симпатизираш на другарчето, че го бият под път и над път. Ама си мисля – май у нас сме дали старт на подобни инициативи, ако ме разбирате. Майстори сме на такава подкрепа. Можем да дадем акъл на клетите бразилчета. Можем. Не мислите ли?
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 149

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 147

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ