Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

ДПС напусна комисията по вероизповеданията заради ксенофобията на ГЕРБ

Юлия Кулинска

6. Октомври 2017 , брой: 196   146   0ДПС напусна вчера комисията по вероизповеданията и правата на човека в НС. Това обяви в декларация лидерът на партията Мустафа Карадайъ. По думите му управляващата коалиция е идейно и ценностно базирана на ксенофобията и национализма. Карадайъ припомни, че в края на септември ДПС поиска оставката на председателя на комисията Красимир Велчев от ГЕРБ, тъй като насаждал омраза и ксенофобия с изказванията си в дебат около промени в Закона за политическа и гражданска реабилитация на лица, ранени при  мирни протести и тяхното обезщетяване. Карадайъ посочи, че ДПС отдавна настоява българският етнически модел да бъде общонационалната ни обединителна кауза. Нека работим за това България да се превърне и утвърди като гарант на стабилността в региона, призова той.
"Посочихме, че ГЕРБ като част от ЕНП има шанса да докаже, че действително споделя европейските ценности и европейската им риторика не е присвоена за целите на национализма. За нас това беше изключително важно ГЕРБ да се възползват от възможността си, но те не го сториха", коментира Карадайъ.
 

 

 

България

 • Властта залага за догодина поемането на до 1 млрд. лв. вътрешен държавен дълг
  24. Октомври 2017 208
  167
  0

  Правителство на ГЕРБ ще продължи да взема нови заеми. Това стана ясно вчера от проектобюджета за догодина и от актуализираната тригодишна прогноза до 2020 г., които Министерството на финансите скоростно публикува, докато "БСП за България" оповестяваше параметрите на своя алтернативен бюджет.
  Властта планира през 2018 г. да поеме нов...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"