02 Май 2024четвъртък00:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Корнелия Нинова:

Докладът за националната сигурност показва несъстоятелността на кабинета

/ брой: 196

автор:Юлия Кулинска

visibility 50

Докладът за националната сигурност показва цялата несъстоятелност на политиките на правителството на Бойко Борисов. Това заяви вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова в отрицателен вот след гласуването на документа в НС. По думите й в едната му част кабинетът отчита какви реформи е направило през 2016 г., а в друга отчитат резултатите от тях. Казват, че в образованието се увеличиха напускащите деца от училище и неграмотността, а по-нататък, че ще продължаваме по същия този път, коментира лидерът на БСП. Нинова уточни, че БСП не може да подкрепи такава политика и затова е гласувала "против".
Заплахата от Русия за националната ни сигурност в доклада е меко казано смехотворна, заяви по време на дебатите депутатът от "БСП за България" Иван Иванов. По думите му документът не отговаря на гръмкото заглавие, с което е представен. Иванов обяви, че в доклада липсват  събития от външнополитически характер, които директно са се отнасяли към нашата национална сигурност и визира Турция. Очевидно авторът на документа миналата година не е бил в тази държава, иронизира социалистът. Според него това е един от най-слабите доклади за националната сигурност, представен в НС, защото най-наболелите теми отсъстват в него.
Докладът е страшно закъснял и това е първата заплаха за националната сигурност, коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той подчерта, че партията му не приема констатацията, че ефективното противодействие на радикализацията изисква изграждане на система за ранно сигнализиране на прояви. Карадайъ попита защо докладът мълчи за действията на националистически формации в страната.
Независимо от критиките докладът беше приет от 104 депутати, против бяха 96, въздържали се нямаше. Като основен риск и заплаха за националната сигурност е изведена заплахата от терористични актове. На 11 страница се посочва, че "действията на Русия са източник на регионална нестабилност и заплашват основната цел за единна, свободна и мирна Европа".

 

 

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 402

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 357

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ