Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Април 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Пегас

Юбилей

Крум Дамянов отбелязва 80 години с изложба

Дума

6. Октомври 2017 , брой: 196   675   0Изложба на Крум Дамянов по повод неговата 80-годишнина ще бъде открита довечера от 18 ч. в галерия "Райко Алексиев" към СБХ. С експозицията авторът разгръща още един аспект от своя многостранен талант, провокирайки зрителите със своето изкуство, като им показва друг поглед към формата и нейното скулптурно изграждане.
Изявата е своеобразно доказателство за любовта на Крум Дамянов към експеримента с формата и различните материали. Докоснал се е до всичко, с което може да се твори, скулпторът този път се ориентира към цветния алуминий, от който създава своите любими герои. Изложбата показва  композиции и отделни фигури - интерпретации на любими на автора стари теми и образи (Саломе, Сурикати и др.) както и нови такива.
Проф. Крум Дамянов е автор на едни от най-мащабните скулптурни мемориални ансамбли на България през 70-те и 80-те г. на ХХ в.
"Направеното преди нас не бива да се разрушава. Това означава, че нивото на обществото въобще не се е придвижило", твърди скулпторът. Изложбата ще радва посетителите до 27 октомври в столичната галерия "Райко Алексиев", ул. "Георги С. Раковски" 125.
 

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"