20 Април 2024събота05:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Драгомир Симеонов се подложи на тест

В новата поредица на National Geographic известният журналист и водещ представя на зрителите българската столица, като ги отвежда по-далеч, отвъд познатото

/ брой: 197

автор:Альона Нейкова

visibility 1985

На истински тест, в който провери собствените си възможности и познания, се подложи известният радио- и телевизионен журналист Драгомир Симеонов. Като водещ на новия сезон на популярната поредица "Explore Bulgaria" той приема различни предизвикателства, за да представи на зрителите по свеж и непринудено забавен начин непознати или малко известни факти за българската столица.
Нестихващото любопитство и всеизвестната пристрастеност към фактите отвеждат Драго на Женския пазар, в Зона Б-5, на Битака, в Киноцентъра "Бояна", на минералните бани и на Витоша. Също така Симеонов се среща с експерти и специалисти в много области, споделящи малко познати факти от историята, градоустройството, природата и културата на София. Различните задачи, с които водещият се справя с безкрайна отдаденост и завидно чувство за хумор, дават възможност на зрителите да се потопят в преживяванията му и да открият забравени традиции и нови начини на живот в столицата.
Създателите на четвъртия сезон на поредицата "Еxplore Bulgaria" обещават да отведат публиката по-далеч, отвъд познатото. Шестте епизода, които ще се излъчват от 11 октомври, в 21,30 ч., всяка сряда, са фокусирани върху различни от познатите досега теми, развиват се в нов формат, целят да провокират аудиторията и са заснети само в София.
Реализацията на идеята отново е поверена на продуцентската компания "Агитпроп", където работят едни от най-талантливите български документалисти. Екипът на режисьора Георги Богданов, оператора Борис Мисирков и сценариста и драматурга Георги Тенев изследва столичните потайности, разбулва популярни легенди и показва малко известни, но колоритни представители на съвременната градска култура в столицата.
"Ако проектът продължи да печели доверието на нашите партньори и да вълнува аудиторията, ние сме готови да го развиваме и в следващ сезон",  коментира на премиерната прожекция на продукцията Милена Филчева, маркетинг директор "Балкани" във Fох Networks Group.



Георги Тенев, Борис Мисирков, Драгомир Симеонов, Георги Богданов и Милена Филчева разкриха подробности за поредицата на премиерната прожекция за журналисти

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ