28 Март 2024четвъртък18:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Без референдум в Шотландия преди споразумение за "Брекзит"

/ брой: 197

автор:Дума

visibility 13

Въпросът за провеждането на втори референдум за независимост на Шотландия е отложен, докато не станат известни условията за излизането на Великобритания от Европейския съюз. Това заяви шотландският първи министър Никола Стърджън от Шотландската национална партия (ШНП) пред Би Би Си.
Стърджън отново се обяви против плановете на Лондон за излизане от единния европейски пазар, което по думите й ще бъде „акт на грандиозна глупост“.
През март тази година първият министър заяви, че е необходимо да се проведе референдум за независимостта на региона през есента на 2018 г. или пролетта на 2019 г. Удар по тези планове обаче нанесоха предсрочните парламентарни избори от 8 юни, на които ШНП, макар и да завърши първа, изгуби значителна част от депутатските си места – 21 от 56. Според анализатори резултатът се дължи на политиката за повторен референдум.
На първия референдум за независимост през 2014 г. с 55% надделя лагерът за оставане в състава на Великобритания.
Междувременно ръководството на Европейския съюз активизира преговорите с ръководството на британската опозиционна Лейбъристка партия, съобщи в. „Дейли телеграф”.
Изданието твърди, че Брюксел се опитва да получи от лидера на лейбъристите Джеръми Корбин гаранции, че ако дойде на власт, ще се придържа към договореностите, постигнати на преговорите за условията на "Брекзит" от сегашния кабинет на торите. Самият Корбин и „министърът по въпросите на "Брекзит” в опозиционния кабинет Кир Стармър вече се срещнаха с важни фигури в ръководството на ЕС.
Според „Дейли телеграф”, в столицата на ЕС се тревожат, че всякакви преговори с екипа на Мей може да се окажат неактуални в случай на оставка на сегашния британски премиер и смяна на оглавяваното от нея правителство. В тази ситуация отношението на ръководството на ЕС към Корбин е станало много по-сериозно и много служители в Брюксел вече смятат, че британските лейбъристи се придържат към по-реалистичен подход към "Брекзит" от консерваторите.

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 278

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 297

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ