08 Май 2024сряда07:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 197

автор:Дума

visibility 31

Луната е имала атмосфера преди 3 млрд. години
Земната Луна е имала атмосфера преди 3 до 4 млрд. години. Това става ясно от ново изследване на лунни проби от мисиите ДАполоУ. Според данните атмосферата се е образувала, когато на спътника все още е имало вулканична активност, вследствие на която са били изхвърляни газове, допринесли за нейното формиране. В момента Луната няма атмосфера, тъй като не разполага с достатъчно силно магнитно поле и достатъчна маса, за да я задържи.


Мексикански вулкан изригна 3-километров стълб пепел
Вулканът Попокатепетл, на 73 км от мексиканската столица, изхвърли стълб от пепел, висок 3 километра. Според властите възможно е да падне вулканична пепел в щатите Мексико, Пуебло и Тласкала. Населението е предупредено да не доближава вулкана, особено неговия кратер. Води се денонощно наблюдение и населението ще бъде предупредено своевременно при всяко активизиране на вулкана, допълниха от мексиканското правителство.


Арестуваха жена, покатерила се върху вратата на Бъкингамския дворец

Лондонската полиция арестува жена, която се бе покатерила върху централната врата на Бъкингамския дворец, който е резиденция на британската кралица Елизабет Втора. Жената, на възраст над 30 го.дини, бе забелязана да се катери върху централната врата и бе задържана, преди да се прехвърли и да стъпи на територията на двореца, се казва в съобщение на Скотланд ярд.


Турция не се отказва от влизане в ЕС
Турция не е променила позицията си по отношение на процеса за влизане в ЕС и не смята да спира преговорите, заяви турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу.„Решение за продължаването на преговорите взема ЕС, а ние просто следваме нашия собствен път. Реформираме Турция, независимо дали ще бъде отворена нова глава в преговорния процес”, добави той



Японският министър-председател Шинзо Абе държи надпис, на който пише "Защитавайки тази страна". Той взе участие в лидерски дебат между ръководителите на 8 японски партии. В страната предстоят избори на 22 октомври
БГНЕС



Табло на централната ЖП гара в столицата на Финландия Хелзинки показва отменените влакове към различни дестинации. Финландските машинисти обявиха стачка, протестирайки срещу дерегулацията на държавните железници от страна на правителството

БГНЕС



Германските социалдемократи отбелязаха в неделя 25 години от кончината на Вили Брандт, канцлер на Германия от 1969 до 1974 г. и лидер на ГСДП от 1964 г. до 1987 г. Освен настоящия лидер на ГСДП Мартин Шулц, във възпоминанието се включи и бившият премиер на Испания Фелипе Гонзалес (на снимката, вляво)
БГНЕС

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 2278

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 2238

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 2047

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 2356

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 2634

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 2152

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 2170

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 2446

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 2261

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 2396

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ