19 Април 2024петък18:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 198

автор:Дума

visibility 27

Задава се нова криза, предупреди Шойбле
Нестабилните заеми и нарастващите нива на глобален дълг могат да пратят света в нова глобална финансова криза. Това обяви германският финансов министър Волфганг Шойбле в интервю за "Файненшъл таймс". Финансовият министър, който ще стане председател на Бундестага при новото германско правителство, предупреди, че "нови балони" скоро ще се появят, след като централните банки напомпаха трилиони долари на финансовите пазари.

Отново трагедия в морето
Най-малко осем души са загинали при сблъсъка в Средиземно море между кораб, плаващ под тунизийски флаг, и лодка с около 70 мигранти на борда. След инцидента, случил се край бреговете на столицата на северноафриканската държава, съдбата на десетки хора остава в неизвестност. Плавателният съд, превозвал мигрантите, е потънал след удара с тунизийския кораб.

Джонсън не се дава без бой

Борис Джонсън "просто ще каже не", ако премиерът на Великобритания Тереза Мей се опита да го понижи, споделиха негови съюзници от Консервативната партия. Те предупредиха, че уволнението му като външен министър ще подкопае "Брекзит" и ще дестабилизира правителството.

Нападнаха база на ООН в Конго
Срещу база на мироопазващите сили на ООН в източната част на Демократична република Конго е извършено въоръжено нападение, в резултат на което е загинал един от военнослужещите, включени е мисията MONUSCO. Говорител на стабилизиращата мисия на "сините каски" поясни, че при атаката са пострадали 20 миротворци. Към момента не се пояснява националността им.

Ким уреди сестра си в Политбюро
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун издигна по-малката си сестра Ким Йо-чен на висок пост - в политическото бюро на единствената партия. Политбюро е инстанцията, която взема решения и се оглавява от севернокорейския вожд.



Втори за денонощието голям пожар порази търговски център в Русия. В неделя (8 октомври) през деня горя строителният център "Синдика" в Москва, а късно вечерта се запали най-големият в Ростов на Дон пазар за стоки на едро "Восточний". Пожарът обхвана 6 хиляди квадратни метра от пазара с обща площ около 40 хиляди кв. метра. По предварителни данни както в Москва, така и в Ростов на Дон няма жертви. Материалните щети обаче са огромни

БГНЕС

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ