Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Нинова:

Така не се прави политика

Павлета Давидова

10. Октомври 2017 , брой: 198   142   0Провал, така не се прави политика. С тази оценка излезе от заседанието на КСНС Корнелия Нинова. Лидерът на БСП отбеляза, че съветът така и не е постигнал решение за единния антикорупционен орган. Тя разказа, че Цецка Цачева е представила законопроекта на правителството, а Нинова - този на БСП. "Проведохме дискусия, когато се стигна до вземане на решение, кворумът се разпадна. Тези, които не искат да се борят с корупцията, постъпват по този начин - бягат от отговорността за вземане на решение", категорична бе Нинова. Управляващи и опозиция са останали на различни мнения по две теми. Не е постигнато съгласие дали органът трябва да има разследващи функции или трябва само да проверява декларации и да назначава административни процедури и наказания. Нинова добави, че в законопроекта на Министерския съвет все още е записано, че парламентът трябва да избира председателя на звеното за борба с корупцията по високите етажи на властта, а БСП държи той да бъде назначаван от президента, а парламентът да избира неговите заместници. "Не само че няма консенсус, няма и резултат. Това беше провал на заседанието на КСНС. Управляващите провалиха кворума", възмути се Нинова. Тя смята, че това показва несъстоятелността на управляващите да излъчат закон и орган, които да се преборят с корупцията.
Нинова определи като поредното лицемерие разпоредбата на Борисов ГЕРБ да не влизат в конфронтация с президента. "Днес им разпорежда да не споменават президента, утре от парламентарната трибуна се леят тежки обиди към президентската институция. Това е игра на доброто и лошото ченге, която доведе до провал. Или всички ще осъзнаем, че трябва безкомпромисна борба с корупцията и да приемем законодателство, или имитация", категоричен бе лидерът на БСП.

 

 

България

 • Властта залага за догодина поемането на до 1 млрд. лв. вътрешен държавен дълг
  24. Октомври 2017 208
  162
  0

  Правителство на ГЕРБ ще продължи да взема нови заеми. Това стана ясно вчера от проектобюджета за догодина и от актуализираната тригодишна прогноза до 2020 г., които Министерството на финансите скоростно публикува, докато "БСП за България" оповестяваше параметрите на своя алтернативен бюджет.
  Властта планира през 2018 г. да поеме нов...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"