Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Октомври 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Коментари

Жалко, Ицо!

  700   0Нито почетната академична титла доктор хонорис кауза, нито дипломатическата - почетен консул в Кралство Испания, нито натрупаните годинки, нито житейският опит успяха да опитомят буйния и необуздан нрав на Христо Стоичков. Много обичан и същевременно мразен, възвисяван и охулван - това бе Ицо за своите български фенове, а вече вероятно и за испанските.
И всичко това заради голямата му уста, бълваща цветисти попържни за щяло и нещяло и превърнала се в негова запазена марка. Ако обаче на терена попържните вървяха, макар и да му костваха по някой жълт картон, то на терена на политиката тези работи хич не вървят.
Ицо ще получи червен дипломатически картон. Вчера по искане на Мадрид външното министерство стартира процедура по освобождаването на Стоичков като почетен консул в Кралство Испания - титла престижна, макар и формална.
За добро или зло, Камата остана верен на себе си, макар този път да пресоли супата. Той не остана безучастен пред испанското насилие срещу гражданите на Каталуния в деня на референдума за независимост от Испания. Едва ли някой се изненада, че Ицо скочи срещу Мадрид заради окървавения каталунски вот.
Всички знаем за неговата вечна и взаимна любов към "Барцилона". Най-големите успехи и най-хубавите години на Камата са свързани именно с "Барса". Като част от каталунския тим той стана единственият български футболист, спечелил "Златна топка", при това два пъти.
Разбираме, футболистът Камата бе разгневен, човекът Ицо бе възмутен, но дипломатът Стоичков прекрачи всички граници с обвинението си срещу испанска вицепремиерка и целия й род, барабар с малолетния й син, че са последователи на Франко. Камата спретна шоуто си по една мексиканска телевизия, за която работи като коментатор, занемарявайки от години консулските си дела в Барселона.
Че от Стоичков дипломат не става, то си беше ясно отначало. Ама какво е виновен Ицо, че разни родни политици му се слагат и го превръщат в чучело.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"