Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Юли 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Спорт

Бавят търга за базите на ЦСКА

Чакаме създаването и вписването на "Сердика спортни имоти", призна министър Кралев

Дума

11. Октомври 2017 , брой: 199   285   0Административни процедури бавят отдаването на концесия на ст. "Българска армия" и "Панчарево". За двете държавни бази се борят двата клуба, претендиращи за наследник на фалиралия автентичен ЦСКА - ЦСКА-София и ЦСКА 1948. Тръжната документация вече е готова, но се чака издаването на актовете за промяна на статута на имотите, както и учредяването на "Сердика спортни имоти" ЕАД.
Спортният министър Красен Кралев даде обещание още миналия месец от името на държавата, че конкурсът ще бъде честен и прозрачен, както се случвало навсякъде в нормалните държави в Европа. В момента обаче и двете бази се ползват от елитния ЦСКА-Сф, като тимът на Гриша Ганчев е сключил договор за наем. Той обаче не внася пари в спорното министерство, а ги инвестира в подобряване на инфраструктурата.
"Отново зачестиха въпросите кога ще бъде обявен конкурсът за наем на ст. "Българска армия" и спортно-тренировъчна база в Панчарево. В момента изчакваме да приключи административната процедура по учредяването на новото дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД. Част от имотите, които трябва да бъдат апортирани в дружеството, са публична държавна собственост и въз основа на решението на Министерския съвет от 20 септември те придобиват статут на имоти частна държавна собственост. Областният управител на област София трябва да отрази промените в актовете за държавна собственост. Всички необходими документи са предоставени от ММС на Областна управа област София с вх. № 03/112-001 от 25.09.2017 г. Всеки момент очакваме издаването на актовете за промяна на статута на имотите и вписването им в Имотен регистър. Веднага след това ММС ще подаде документите на новото дружество за вписване в Агенцията по вписванията.
Този процес е кратък и след приключването му ще бъде обявен публично и конкурсът за отдаване под наем на ст. "Българска армия" и "Панчарево", като тръжната документация е готова и одобрена от мен", написа Кралев във фейсбук.
По време на първия си мандат той обяви, че едно от сигурните условия ще е този, който вземе базите, да плати около 1 млн. лева задължения, натрупани от фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"