19 Април 2024петък14:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Страхът от уволнение е в основата на стреса

/ брой: 199

автор:Дума

visibility 24

Страх от уволнение, лоши взаимоотношения с началниците, недооценяване или свръхоценяване в работата са сред основните фактори, създаващи условия за прекомерен стрес. Такъв фактор е и извършването на твърде малко работа в делничния ден, сочи анализ на Националния център по обществено здраве. Експертите отчитат, че 55% от хората с психични проблеми не успяват да се върнат на работа.
Почти 40 на сто от европейците някога през живота си са преживели психично заболяване, показва още проучването. От центъра отчитат, че стресът на работното място е личен, но и фирмен проблем. Десетки са условията, причиняващи стрес в офиса, като те зависят и от характера, и от съдържанието на работата.
Оказва се, че досадната и повтаряща се работа, както и твърдите работни графици също причиняват стрес. Такъв възниква и от претоварване и изпълнение на влизащи в конфликт изисквания.
Лошата комуникация, ниското ниво на подкрепа и възлагането на неясни организационни задачи са три от факторите за възникване на прекомерен стрес. Важна роля тук играят и лошата подкрепа у дома, както и критикуването и порицанието от страна на работодателя.
От центъра допълват, че 68% от хората с психични проблеми, които успяват да се трудоустроят, заемат по-ниска позиция и получават несправедливо заплащане, в сравнение с предишната си длъжност. Отчита се още, че 5 на сто от лицата на възраст до 18 години са с хиперактивност и нарушение на вниманието.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 210

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 220

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 204

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ