Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Октомври 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Живот

Започват кастингите за "Гласът на България"

Дума

11. Октомври 2017 , брой: 199   82   0Най-успешното музикално шоу у нас "Гласът на България" стартира подбора за новия сезон, за да открие новите вокални таланти. Хиляди фенове вече са се записали за участие. Търсенето на уникални по рода си гласове продължава с кастинги по места в най-големите градове на България, където кандидатите ще бъдат прослушвани от музикални педагози и продуцентския екип на предаването.
София ще открие и закрие серията от прослушванията: на 3, 4 и 11 ноември в "Студио 5", НДК, вх. А3. Екипът на "Гласът на България" ще търси уникални гласове във Варна и Бургас на 6 ноември в х-л "Аква". За 8 ноември са насрочени предварителните кастинги в Пловдив и Велико Търново, които ще се проведат съответно в "Дом на културата Борис Христов" и х-л "Меридиан Болярски". Началният час за всички прослушвания е 9 сутринта.

Подробна информация за датите и местата са обявени на официалния сайт на шоуто www.glasat.btv.bg и на официалната фейсбук страница

 

 

Живот

 • Специалистите обръщат внимание, че лингвистичните способности се активират от малко количество изпит алкохол, защото при по-голямо ефектът е обратен
  20. Октомври 2017 206
  125
  1

  Чуждоезиковите способности на човека може да се засилят от една халба бира. До този извод са стигнали експерти, които проведоха изследване за връзката между алкохола в малко количество и афинитета на хората към лингвистиката. Проучването е направено съвместно в университетите в Ливърпул и Маастрихт и лондонския Кингс колидж.
  Добре известно е, че алкохолът забавя умствената дейност и...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"