Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Октомври 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Живот

Недоспиването води до лъжи

Дума

11. Октомври 2017 , брой: 199   139   0Недоспиването не само се отразява зле на здравето, но също така променя характера на човека, прави го по-малко харизматичен и по-склонен към лъжи, установиха учени от университета в Бъркли, цитирани от "Чикаго трибюн". По думите на автора на изследването Матю Уокър при спане по-малко от 7 часа на денонощието в мозъка настъпват необратими изменения.
"Тези, които изкарват в сън само по 6 часа, лъжат себе си и своето здраве", твърди ученият. "Когато се опитваме да наваксаме с късно ставане през уикендите, не можем да компенсираме щетите от недоспиването. Това не е банка. Не е като да натрупаш дълг, който да погасиш по-късно", изтъква Уокър.
Специалистът също така предупреждава за опасното влияние на вечерната употреба на кафе и митовете за това, че алкохолът ни помага да заспим. За здрав сън той препоръчва да изключим смартфона, компютъра и телевизора най-малко един час преди лягане.

 

 

 

Живот

 • Специалистите обръщат внимание, че лингвистичните способности се активират от малко количество изпит алкохол, защото при по-голямо ефектът е обратен
  20. Октомври 2017 206
  125
  1

  Чуждоезиковите способности на човека може да се засилят от една халба бира. До този извод са стигнали експерти, които проведоха изследване за връзката между алкохола в малко количество и афинитета на хората към лингвистиката. Проучването е направено съвместно в университетите в Ливърпул и Маастрихт и лондонския Кингс колидж.
  Добре известно е, че алкохолът забавя умствената дейност и...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"