Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Вяра Емилова:

Порочните практики на ГЕРБ продължиха на частичния местен вот

Юлия Кулинска

11. Октомври 2017 , брой: 199   125   0На частичните местни избори в неделя продължиха порочните практики, които ГЕРБ прилагат, заяви секретарят на НС на БСП Вяра Емилова. По думите й анализът на ИБ на партията показва, че кандидатите на левицата са получили далеч по-голяма подкрепа от тази на редовния местен вот през 2015 г. Емилова съобщи, че през цялата предизборна кампания в централата на БСП са пристигали сигнали за силен корпоративен вот, изборен туризъм и натиск върху местното население. "Жалваха се възрастни хора, които са били заплашвани, че ще им бъде спряна социалната услуга "топъл обяд", ако не гласуват "правилно". Млади хора, които кандидатстват за работа в общините, са били заплашвани, че няма да бъдат назначени на работа, ако не попълнят преди това заявление за членство в съответната партия. Кметски наместници са стояли пред изборните секции и са упражнявали натиск върху избирателите. Не на последно място говорим за много силен, напрегнат, административен ресурс, който участваше в самия изборен ден. Искам да ви попитам в едни такива условия как се правят честни избори", възмути се Емилова.
 "Загубихме изборите заради начина и системата, по която те се повеждат. Във Вълчи дол имаше коалиция между ГЕРБ, патриоти и ДПС. Не знам как се вписва в морала на Валери Симеонов и в морала на патриотите съвместно участие с ДПС. Имаме партия, която особено в по-малките общини, буквално се е сляла с властта. Те са превърнати във феодални владения", обобщи Кирил Добрев. Той е категоричен, че БСП ще работи, за да даде правото на хората да гласуват свободно.
 

 

 

България

 • Властта залага за догодина поемането на до 1 млрд. лв. вътрешен държавен дълг
  24. Октомври 2017 208
  167
  0

  Правителство на ГЕРБ ще продължи да взема нови заеми. Това стана ясно вчера от проектобюджета за догодина и от актуализираната тригодишна прогноза до 2020 г., които Министерството на финансите скоростно публикува, докато "БСП за България" оповестяваше параметрите на своя алтернативен бюджет.
  Властта планира през 2018 г. да поеме нов...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"