Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Юни 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Спорт

България в III дивизия за Лигата на нациите

Дума

12. Октомври 2017 , брой: 200   165   0След изиграването на квалификациите от зона Европа за Мондиал 2018, вече са ясни коефициентите на всички отбори, които ще се взимат предвид за разпределението на дивизиите в новия турнир на УЕФА - Лигата на нациите. Очаквано България е в III дивизия, където са още Унгария, Румъния, Шотландия, Словения, Гърция, Сърбия, Албания, Норвегия, Черна гора, Израел, Финландия, Кипър, Естония и Литва. Всяка от дивизиите ще бъде разделена на 4 групи. В повечето групи ще има по 4 отбора, но в други - по три. Тимовете ще играят всеки срещу всеки на разменено гостуване. Победителите от групите ще се изкачват в по-горна дивизия, а последните ще изпадат в по-долна. Жребият ще бъде изтеглен на 24 януари 2018 в Лозана.
Голямата промяна, която ще засегне Евро 2020 чрез турнира обаче, е фактът, че 4 страни ще могат да се класират за форума на Стария континент през Лигата на нациите.
След като квалификациите определят 20-те отбора, които ще получат визи за Евро 2020, през март ще се играят плейофи между победителите от всяка група от всяка дивизия за определяне на допълнителните 4 места за ЕП. Ако някой от отборите победители вече си е осигурил място за Евро 2020 през квалификациите, неговото място ще бъде заето от следващия отбор с най-добро представяне в Лигата на нациите.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"