Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Оръжие

ВМФ на САЩ се въоръжава с подводници-роботи

Дума

12. Октомври 2017 , брой: 200   93   0През 2019 г. американският флот ще получи първите прототипи на подводници-роботи, съобщи сайтът warpost.ru, като се позова на американското месечно списание "Популярна механика". По данни на списанието корпорациите "Боинг" и "Локхийд Мартин" са подписали договори с командването на американския военноморски флот за създаването на полуфункционални прототипи в рамките на проект наречен XLUUV (Extra-Lardge Unmanned Underwater Vehicle). Според условията на договора "Боинг" ще получи 42 млн. долара, а "Локхийд Мартин" 43 млн. за изготвянето на тези прототипи.
Американските военни очакват срещу тези пари да получат подводни безпилотни машини, които месеци наред да се намират под водата и да изпълняват задачи в автономен режим. При това има редица изисквания, ключово от които е наличието на отсек с обем не по-малък от 9 куб. м, способен да поеме разузнавателно оборудване или въоръжение. Освен това подводницата-робот трябва да изминава 2000 морски мили без дозареждане и презареждане, в зависимост от типа на двигателя.
През юни т.г. "Боинг" вече е започнала изпитанията на подводен апарат наречен "Ехо Вояджър", създаден по проекта XLUUV. По думите на създателите му безпилотната подводница, дълга 15,5 м, може с месеци да се намира в открито море, изпълнявайки разузнавателни и бойни задачи в напълно автоматичен режим. Победителят в конкурса ще получи договор за построяването на пет опитни подводници, които трябва да са готови през 2020 г.Опитният образец "Ехо Вояджър" на компанията "Боинг"
Снимка boeing.com

 

 

 

Оръжие

  • Приключиха изпитанията на най-новата модификация на руската БМП-3
    19. Октомври 2017 205
    58
    0

    Министерството на отбраната на Русия и концернът "Тракторни заводи" обявиха, че са завършили успешно изпитанията на последната модификация на известната бойна машина на пехотата БМП-3, съобщи руският портал "Новости ВПК". Тя носи името "Драгун" и има свръхмощен дизелов двигател с мощност над 800 к.с. На БПМ-3 "...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"