Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Септември 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Оръжие

Представиха нов вариант на украинския БТР-4

Дума

12. Октомври 2017 , брой: 200   482   0На изложението "Зброя та безпека - 2017", започнало в Киев във вторник, харковското конструкторско бюро по машиностроене, което бе водещо в танковата промишленост на СССР, представи нов вариант на колесния бронетранспортьор БТР-4 наречен БТР-4МВ1, съобщи блогът за военна информация bmpd.
Основната разлика е в носовата част на машината, която подобно на повечето съвременни бронетранспортьори е направена наклонена, в отделни люкове за командира и механик-водача. Освен това в кърмовата част вече има апарел с допълнителна врата за десантиране на бойците. Повишена е и броневата защита на корпуса. В носовата част е разположен сгъваем щит, използван при преодоляване на водни прегради, по образеца БТР-4М, предлаган за морската пехота на Индонезия. Защитата на бордовете е усилена от вертикално разположени бронирани пластини. БТР-4МВ1 е оборудван с германски дизелов двигател на фирмата "Дойц" с мощност 450 к.с. и боен модул "Парус", с 30-мм оръдие и противотанкови ракети.
Преработката на БТР-4 в БТР-4МВ е била поръчана още презд 2013 г. от тогавашния министър на отбраната Дмитрий Саламатин, но едва сега се вижда прогрес по нея. Не е ясно и каква ще бъде съдбата на новия БТР-4МВ1.Новата модификация на украинския БТР-4
Снимка Павло Волошин, фейсбук

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"