Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Октомври 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Живот

Съд обяви есемес за валидно завещание

Дума

12. Октомври 2017 , брой: 200   123   0Неизпратено съобщение в мобилния телефон на самоубил се 55-годишен мъж, в което той оставя къщата и пенсията си на брат си и племенника си, а не на жена си и сина си, беше прието от австралийски съд за законно завещание.
"Информационното естество на текста е достатъчно за представяне на намеренията на починалия относно наследството му", каза съдия Сюзан Браун при обявяване на решението си в Брисбън.
Съобщението разкрива, че съпругът е недоволен от жена си. В текста се посочва и желанието на мъжа прахът му да бъде погребан в градината. Също така в написаното се съдържат данни за банковата сметка на починалия, а накрая се четат думите "Моето завещание", придружени с усмихнат емотикон.
Вдовицата се опитала да оспори лишаването си от наследство, защото съобщението в телефона така и не било изпратено. Но съдът решил, че съдържанието на есемеса сочи желанието на мъжа тя да не бъде включена в завещанието. Правораздавателните органи се обосновават и с това, че починалият не е имал реални контакти със сина си, а отношенията със съпругата му били трудни, макар че в миналото са изживявали и "по-щастливи дни".

 

 

 

Живот

 • Специалистите обръщат внимание, че лингвистичните способности се активират от малко количество изпит алкохол, защото при по-голямо ефектът е обратен
  20. Октомври 2017 206
  125
  1

  Чуждоезиковите способности на човека може да се засилят от една халба бира. До този извод са стигнали експерти, които проведоха изследване за връзката между алкохола в малко количество и афинитета на хората към лингвистиката. Проучването е направено съвместно в университетите в Ливърпул и Маастрихт и лондонския Кингс колидж.
  Добре известно е, че алкохолът забавя умствената дейност и...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"