Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Октомври 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Живот

Ричард Брансън ще покори космоса след 6 месеца

Дума

12. Октомври 2017 , брой: 200   129   0Сър Ричард Брансън възнамерява да полети в космоса най-късно след половин година, докато неговият проект "Върджин галактик" ще го направи още по-рано - след три месеца, съобщи "Метро". Британският милиардер се надява да продава билети от 250 хил. долара на желаещите да се включат в пътешествието. Сред първите записали се е ученият проф. Стивън Хокинг.
Брансън заяви, че целите му не са толкова отдалечени като тези на Илон Мъск, който възнамерява да изпрати хора на Марс. "Той се интересува от по-големи ракети, преминаващи по-големи разстояния", смята сър Ричард, който си поставя цели, по-близки до Земята.
Ракетопланът му ще извършва суборбитални полети с 6 пътници на борда.

 

 

Живот

 • Специалистите обръщат внимание, че лингвистичните способности се активират от малко количество изпит алкохол, защото при по-голямо ефектът е обратен
  20. Октомври 2017 206
  125
  1

  Чуждоезиковите способности на човека може да се засилят от една халба бира. До този извод са стигнали експерти, които проведоха изследване за връзката между алкохола в малко количество и афинитета на хората към лингвистиката. Проучването е направено съвместно в университетите в Ливърпул и Маастрихт и лондонския Кингс колидж.
  Добре известно е, че алкохолът забавя умствената дейност и...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"