Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Октомври 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

На първа страница

Дизайнер призовава:

"Върнете казармата"

С актуалната си модна колекция Едис Пала акцентира върху темата за военното обучение

Дума

12. Октомври 2017 , брой: 200   336   0
Снимка


С призив "Върнете казармата" младият дизайнер Едис Пала акцентира върху темата за военното обучение в най-новата си колекция за сезон есен-зима 2017/18. Скритото послание на идеологията на модната му линия всъщност е да има задължителна подготовка, но да бъдат приети всички различни представители на силния пол с тяхната индивидуалност.
"Консервативните хора смятат за разглезени модерните или така наречени "метросексуални мъже". Представата за "новата" казарма е, че колкото тя може да промени характера и да създаде дисциплина и уважение у младите, толкова и не бива да заличава тяхната индивидуалност и визия", смята младият творец.
"Върнете казармата" е петата поред колекция на дизайнера след "Game Madness" ("Игра на лудост"), "Frozen Passion" ("Замръзналата страст"), "Kiss It Better" ("По-добре го целуни") и "I`m Luxury" ("Аз съм лукс"), които се радват на голям успех. Новата модна линия обаче е съвсем различна от предишните, тъй като за нея Едис Пала се допитва до мнението на модерния млад мъж и след това през своята призма създава изключителен милитъри стил.
Специално за "Върнете казармата" дизайнерът засне ексклузивна фотосесия, както и тийзър. Материалът представя най-различни типажи - мъже с бради, с татуси, с прически, има и цветнокож. Режисьор и фотограф на проекта е Костадин Кръстев-Коко, а стилист е Августина Маркова-Тути.
В колекцията си Едис Пала залага на висококачествени мрежи, капитонажи и италиански памук. Интересни са също и използваните материи като варена вълна, еко кожа, памучни текстили, естествени кожи от лисица, дизайнерски вериги.
Авторът е използвал за линията си четири различни компонента:
1. Златна, черна и сребърна мрежа като  нестандартен декоративен елемент, съчетан с разнообразни комбинации от платове.
2. Камуфлаж в различни принтове.
3. Актуален брандиран ластик за декоративна цел.
4. Капитонаж, употребяван за якета и хастари като декоративен акцент в дрехите.
Представата на Едис Пала за стила на съвременния мъж цели да избяга от всичките притеснения за това кой какво ще каже за визията му, да надскочи традиционното и да покаже своя нестандартен почерк.

 

 

България

  • Професията не е семейна традиция, хората в сферата идват от образовани семейства, констатират от "Медийна демокрация"
    20. Октомври 2017 206
    221
    0

    За богат и разнообразен набор от натиск над журналисти сочат данните от четвъртото онлайн проучване на Асоциацията на европейските журналисти в България, посветено на свободата на медиите у нас. Както ДУМА вече писа, резултатите бяха представени във вторник. Само 4,5% от анкетираните определят свободата на словото у нас като добра, за всеки четвърти тя е задоволителна, а за близо 43 на сто тя...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"