Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Октомври 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Свят

Анкара осъди журналистка за пропаганда на ПКК

Дума

12. Октомври 2017 , брой: 200   90   0Турски съд осъди задочно журналистката на американския в. "Уолстрийт джърнъл" Айла Албайрак на две години и един месец затвор за пропаганда в полза на Кюрдската работническа партия (ПКК), обявена от Анкара за терористична организация.
Самата журналистка, която се намира в Ню Йорк, възнамерява да оспорва присъдата.
Съдебното производството в Турция срещу Албайрак започна след публикация от 19 август 2015 г. в американския вестник, посветена на конфликта между силите за сигурност и ПКК в град Силопи, провинция Шърнак. В материала, който е придружен и от видео, има интервю с местния кмет, с жители, представители на турското правителство и младежката организация, определяща се като крило на ПКК. През април 2016 г. прокуратурата в югоизточната част на страната повдигна срещу журналистката обвинение в нарушение на законите за борба срещу тероризма.

 

 

 

Свят

  • "Брекзит", мигрантската криза и отношенията с Турция са акцентите на двудневната среща на евролидерите
    20. Октомври 2017 206
    119
    0

    Възможно най-добрите условия след "Брекзит" обещава британският премиер Тереза Мей на трите милиона граждани на ЕС, които са на Острова. Според предварително разпространения текст на изказването на Мей пред останалите 27 държавни и правителствени лидери тя подчертава големия принос на гражданите на ЕС към Великобритания. "И ние искаме...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"