Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Октомври 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Свят

Американската ПРО в Румъния и Корея е заплаха за Москва

Дума

12. Октомври 2017 , брой: 200   216   0Противоракетните щитове на САЩ в Румъния и Южна Корея са заплаха за Русия. Това заяви в интервю за "Спутник" Георгий Борисенко, директор на Департамента за Северна Америка към руското външно министерство.
Според него елементите от противоракетната отбрана на САЩ в база в Румъния са в нарушение на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег и заплашват сигурността на Русия. Той поясни, че подобни елементи ще бъдат разположени и в Полша, а според договора е позволено само на бойни кораби.
Борисенко заяви, че противоракетната система THAAD на САЩ в Южна Корея също е заплаха, тъй като е насочена към Русия и Китай. По думите на дипломата Вашингтон използва кризата с КНДР като претекст за разгръщането на системата до руската и китайската граница. Той също подчерта, че Москва призовава Вашингтон незабавно да намали риториката към Северна Корея и да не извършва провокации с корабите и самолетите си до Корейския полуостров.

 

 

Свят

  • "Брекзит", мигрантската криза и отношенията с Турция са акцентите на двудневната среща на евролидерите
    20. Октомври 2017 206
    119
    0

    Възможно най-добрите условия след "Брекзит" обещава британският премиер Тереза Мей на трите милиона граждани на ЕС, които са на Острова. Според предварително разпространения текст на изказването на Мей пред останалите 27 държавни и правителствени лидери тя подчертава големия принос на гражданите на ЕС към Великобритания. "И ние искаме...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"