Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Март 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Икономика

Отпуснаха 35 млн. лв. за довършване на жп проекти

Дума

12. Октомври 2017 , брой: 200   154   0Правителството одобри отпускането на допълнителни 35 млн. лева по бюджета на Министерството на транспорта, които да бъдат насочени към довършване на железопътни проекти, финансирани с европейски средства по ОП "Транспорт" за миналия програмен период. Парите ще бъдат предоставени целево на Националната компания "Железопътна инфраструктура", съобщават от правителствената пресслужба.
Сумата трябва да покрие приключването на проектите за реконструкция и електрификация на жп линията Пловдив-Свиленград по коридори IV и IX, Фаза 2, за рехабилитация на железопътната инфраструктура в участъци по линията Пловдив - Бургас, за модернизация на участъка Септември - Пловдив, както и за техническа помощ по трансевропейската транспортна мрежа и за изграждането на интермодален терминал в Пловдив. Средствата ще бъдат използвани и за развитието на възел София.
С отделно решение министрите отпуснаха и 19,2 млн. лв. по бюджета на транспортното министерство за националното съфинансиране на транспортни проекти по Механизма за свързване на Европа за периода 2015-2017 г. Средствата ще бъдат разпределени между четири големи инфраструктурни проекта на Национална компания "Железопътна инфраструктура", два проекта на ИА "Проучване и поддържане на река Дунав" и един на ДП "Пристанищна инфраструктура".

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"