26 Април 2024петък20:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Прокуратурата прекратила производството срещу Николай Петров през юни

/ брой: 200

автор:Дума

visibility 37

На 8 юни 2017 г. Военноокръжната прокуратура в София е отказала да образува досъдебно производство срещу здравния министър проф. Николай Петров. Във връзка с публикация на ДУМА, разкриваща проверки за наличие на далавери от страна на бившия шеф на ВМА, от здравното министерство изпратиха решението на ВОП по казуса.
"При установените фактически положения се налага извод, че не са налице данни за незаконосъобразни действия или бездействие на длъжностните лица от ВМА във връзка с управлението и контрола на бюджетните и други средства във ВМА", пише в постановлението. От прокуратурата смятат, че деянието не съставлява престъпление от общ характер.
Документът отбелязва, че най-голям е процентът на неизпълнение на приходите на ВМА през 2016 г., което се дължи на увеличените с 14 млн. лв. разходи в частта "Издръжка". Във връзка с подозренията от вътрешния одит за неефективен контрол по провеждането на обществени поръчки ВОП отбелязва, че са обжалвани само 11 процедури, по 6 от които възложител е Петров. Според прокуратурата обжалванията не означават, че са допуснати нарушения при поръчките. Фактът, че една от фирмите не е докладвала за наложения й запор, също не смущава обвинението. Не е проблем, че дължимите почти 1,2 млн. лв. са преведени само на "Ортопедие-БГ", защото в договора е записано, че дружеството урежда административните и финансовите дейности.
ВМА не носи и няма задължение да носи отговорност за спазване на данъчното законодателство по договори за обществени поръчки, поради което не са правилни констатациите за "незаконосъобразни действия на възложителя в противоречие с данъчното законодателство", пише в мотивите. Според прокуратурата фактът, че дружествата участници са регистрирани на един адрес, няма отношение към конкретната обществена поръчка. Както ДУМА писа, до 2014 г. на същото място е регистрирана и фирмата на дъщерята на Петров Руслана, което поставя въпроса за конфликт на интереси.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ