Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Септември 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Коментари

А нас кучета ни яли

Мая Йовановска

12. Октомври 2017 , брой: 200   591   0На фона на това, че у нас заплатите стържат дъното, заради което не само висококвалифицирани, но и обикновени работници продължават да си стягат куфарите и да поемат към Терминал 2; на фона на фактите, че производителността у нас е най-ниска, няма чужди инвестиции, пари в иновации не се влагат и т.н., вчера родните работодатели се самообявиха за най-креативната част от обществото. Това стана с писмо до медиите, от което личи ясно каква наистина е икономическата среда в страната, колко свободен е българският пазар и къде в цялата тая работа е властта.
Та според писмото "най-креативната и предприемчива част от обществото следва да получи уважение и признание, а не оклеветяване и охулване от синдикални и политически популисти. Тук освен поредна размяна на реплики между бизнеса и синдикатите, без съмнение изпъква и серия от сагата на атаки между един вицепремиер и един голям бизнесмен. Кой ще победи предстои да разберем.
От този документ обаче става напълно ясно на какво се крепи част от бизнеса у нас. Поне печелившият. "Не бива да отъждествяваме цялото българско предприемачество с псевдобизнесмени, печелещи неправомерно от държавния бюджет и ощетяващи всички нас чрез корупционни договори или нагласени обществени поръчки или такива, които не плащат на своите работници и контрагенти". Това е признание от самия бизнес за механизма, по който у нас се печелят обществени поръчки.    
Интересно е дали изобщо ще чуем отговор на това писмо от властта. Но също е интересно дали сред членовете на тези бизнес организации има такива, които работят по обществени поръчки и как са ги спечелили?
Въобще в тая държава важното е да си близо до кацата с поръчките. Печелят и тия, дето ги дават, и тия, дето ги вземат. Само работниците - кучета ги яли.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"