Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Октомври 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Коментари

А нас кучета ни яли

Мая Йовановска

12. Октомври 2017 , брой: 200   278   0На фона на това, че у нас заплатите стържат дъното, заради което не само висококвалифицирани, но и обикновени работници продължават да си стягат куфарите и да поемат към Терминал 2; на фона на фактите, че производителността у нас е най-ниска, няма чужди инвестиции, пари в иновации не се влагат и т.н., вчера родните работодатели се самообявиха за най-креативната част от обществото. Това стана с писмо до медиите, от което личи ясно каква наистина е икономическата среда в страната, колко свободен е българският пазар и къде в цялата тая работа е властта.
Та според писмото "най-креативната и предприемчива част от обществото следва да получи уважение и признание, а не оклеветяване и охулване от синдикални и политически популисти. Тук освен поредна размяна на реплики между бизнеса и синдикатите, без съмнение изпъква и серия от сагата на атаки между един вицепремиер и един голям бизнесмен. Кой ще победи предстои да разберем.
От този документ обаче става напълно ясно на какво се крепи част от бизнеса у нас. Поне печелившият. "Не бива да отъждествяваме цялото българско предприемачество с псевдобизнесмени, печелещи неправомерно от държавния бюджет и ощетяващи всички нас чрез корупционни договори или нагласени обществени поръчки или такива, които не плащат на своите работници и контрагенти". Това е признание от самия бизнес за механизма, по който у нас се печелят обществени поръчки.    
Интересно е дали изобщо ще чуем отговор на това писмо от властта. Но също е интересно дали сред членовете на тези бизнес организации има такива, които работят по обществени поръчки и как са ги спечелили?
Въобще в тая държава важното е да си близо до кацата с поръчките. Печелят и тия, дето ги дават, и тия, дето ги вземат. Само работниците - кучета ги яли.

 

 

 

Коментари

  • 20. Октомври 2017 206
    354
    0

    Бъркането в джоба на работещите продължава с пълна сила. Само в последните два дни се разбра, че намаляват болничните за работника, орязват правата и парите за обезщетения при безработица. Бизнесът вече наема чужди работници, които не гъкват за купищата нарушения. Уж нямаме добри инженери, та от Грузия ги наемат! Хайде, бе, имаме, ама не искат да им...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"