Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Коментари

Никой не обича Антон

Юлия Кулинска

12. Октомври 2017 , брой: 200   890   0Непризнателното депутатско войнство от ГЕРБ вчера би шута на колегата си Антон Тодоров и го изрита от парламента. И никой не ревна спонтанно, че "Всички обичат Антон". Плача. Защо така, бе хора? Човечецът толкова се стара да покаже, че си е заслужил депутатския пост. Нима не громеше БСП? Нима не размахваше самоотвержено бухалката на омразата, хеле пък срещу президента? Нима не убиваше в зародиш всички смислени дебати в НС? Нима не отръска от мухъла пещерния антикомунизъм и не го размаха като знаме на ГЕРБ? И как от "изключителна личност с перфектна аналитичност и пунктуалност", както го възхваляваше Цветан Цветанов, се превърна в камък на партийната шия? Мълчанието герберско е толкова оглушително, че чак кънти.
Е, като си вържеш куче и му подхвърляш кокалчета, трябва да очакваш, че признателно ще те облизва и старателно ще лае. Но когато ти спука тъпанчето със слугинския си вой, отвързваш синджира и... кучета го яли.
Едва ли има нещо по-перверзно от това да напишеш книга срещу Бойко Борисов и обкръжението му, наричайки ги шайка, а после те да те поканят и ти да приемеш да станеш част от тях. Още по-страшното е да се самоопределиш като мумия, която не яде, не спи и винаги се завръща. Обаче мумиите нямат мозък, ако оживеят, стават зомби.
Всъщност наглеците в депутатското котило на ГЕРБ не свършват с Антон, който наистина стана проблем на управляващите. Но там набират гнъс още няколко цирея, които са на път да "избухнат" и да доопръскат с гнилоч своите. Защото вицепремиерът Симеонов, който сипеше заплахи и размаха ултиматум на медии от името на кабинета, продължава да натиска блажено дирните си части на измисления си министерски пост "началник на водопад". А недосегаемата Бетина Жотева тъне в охолството на собствената си некомпетентност в СЕМ... А защо тогава никой не обича само Антон?

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"