Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Акцент

Лъсна страхът на ГЕРБ от разследване

При криза президентът назначава служебен кабинет и се обвързва с властта, оплака се Цецка Цачева

Дума

12. Октомври 2017 , брой: 200   525   0Страхът на управляващите от разследване на корупционни практики лъсна от изявление на правосъдния министър Цецка Цачева. Антикорупционният орган трябва да се избира и структурира само в Народното събрание, както и да е отдалечен най-вече от изпълнителната власт, обясни тя позицията на Министерския съвет за следващото заседание на КСНС.
Цачева обаче се изпусна защо съпартийците й не искат президентът да определя председателя на новата структура. "По време на политически парламентарни кризи държавният глава е този, който назначава служебно правителство. За времето, за което не функционира парламентът, служебното правителство е в тясна връзка с държавния глава", притеснени са от държавния глава управляващите.

ОЩЕ

 

 

България

  • Не е достатъчно да сме алтернатива на ГЕРБ, а да се заявим като алтернатива на модела, заяви лидерът на БСП
    23. Октомври 2017 207
    166
    0

    Конгресът на БСП да се обяви за нов модел на данъчно облагане на доходите. За това се обяви лидерът на партията Корнелия Нинова пред XIII конференция на столичните социалисти. Тя е категорична, че партията трябва да настоява за необлагаем минимум върху минималната заплата, за прогресивна скала на облагане и семейно подоходно облагане на младите...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"