Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Култура

Палитра

Портрети и пейзажи на Асен Пунев

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   108   0Аристократ, скромен и сдържан човек, учител, който се раздава за учениците - такъв остава в спомените на стотици възпитаници на Художествената гимназия художникът Асен Пунев.
Роден е на 19 октомври в село Лопушня (Годеч), през 1927 г., възпитаник на Художествената академия в София и акад. Илия Петров, отдава енергията си на Художествената гимназия и на изкуството. Умира в София на 7 юни 2011 г. Това е първата изложба на Асен Пунев.
Открива се на 19 октомври в 18.30 ч. в  галерия "Дебют", бул. "Васил Левски" 62.
"Звучи необяснимо, но той беше странник с много ранима душа. Човешките стремления за бурни изяви му бяха чужди и той странеше от шумната популярност", казва за него дъщеря му, която предоставя колекцията, озаглавена "За татко".
Експозицията включва портрети и пейзажи, загатващи за лиричния и широкоспектърен талант на художник, който тепърва ще откриваме.

 

 

Култура

  • Режисурата и хореографията на знаменитата творба от Чайковски са на Силвия Томова
    24. Октомври 2017 208
    86
    0

    Балетът на Старозагорската опера ще открие днес от 19 ч. официално своя нов творчески сезон с балета "Лебедово езеро" от Чайковски. В ролите на Одета-Одилия и Принц Зигфрид гостуват примабалерината Марта Петкова и Eмил Йорданов - премиерсолист на Софийската опера и балет. В ролята на Ротбарт ще танцува Ивайло Янев, а като шута ще се...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"