Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Култура

Палитра

Чудесата на Индонезия пред софиянци

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   262   0Фестивалът "Чудесата на Индонезия, 2017", организиран от посолството на Република Индонезия в партньорство с Националната галерия, запознава за първи път жителите и гостите на София с културното и историческо наследство на Индонезия.
До 12 ноември в Двореца са изложени живопис и скулптура от известни индонезийски автори от колекцията на Националната галерия на Индонезия. А до 26 ноември в "Квадрат 500" ще бъде показана селекция от старинен и разнообразен ръчно изработен текстил (батик, икат, сонгкат, тенун), бижута и атрефакти. Дипломатическият прием отбелязва 72-годишнината от независимостта на Индонезия и 61 години от двустранните дипломатически отношения между двете страни. "Чудесата на Индонезия, 2017" популяризира индонезийските изкуства и култура по време, но и отвъд европейския фестивал на изкуствата "Europalia", чийто фокус тази година е именно невероятната Индонезия.
Индонезия е четвъртата по население държава в света, заемаща огромни територии между Тихия и Индийския океан в Югоизточното полукълбо на Земята. С повече от 17 000 острова, Индонезия е най-големият архипелаг, обитаван от над 300 различни етнически групи, със своите характерни култури и над 700 живи езика. Множеството острови на тропическата държава крият неописуеми  красоти, а държавата е втората по биоразнообразие в света след Бразилия.


 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"