Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Култура

Палитра

Костадин Жиков нарисува Непал

Младият художник показва земята, която омагьосва, в 20 платна

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   252   0В салона на БНП Париба в столицата бе открита изложба живопис "Непал". Експозицията от 20 картини на Костадин Жиков е вдъхновена от величествените Хималаи и впечатления от мистичната красота на Изтока, които е натрупал по време на пътуването си през 2016 г.
"Земя, която омагьосва своите посетители! Място, където можеш да чуеш пулса на Вселената!" - така художникът Костадин Жиков описва своето усещане за Непал.
Пътешествайки из Катманду, младият възпитаник на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" се потопява в автентичното всекидневие на непалските хора. Преживяванията му се докосват до двата края на спектъра от човешки емоции. Този океан от бушуващи чувства е подтикнал твореца да създаде и поредицата от платна с портрети на местни жители, както и характерните пейзажи с изгледи от Хималаите. Изложбата "Непал" може да бъде разгледана в делничните дни до 31 октомври, между 9 и 18 ч. в Concept Store на БНП Париба на бул. "Цар Освободител" 2 в София.
БНП Париба е представена в България от 1994 г. Има два клона в София и Варна. БНП Париба присъства в 80 страни с близо 190 000 служители, от които 145 000 в Европа.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"