Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

16 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Култура

Книги

Фантастика

Вампирската империя на Виктор Пелевин

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   227   0Вампирската империя на Виктор Пелевин "Empire V" е вече и на българския пазар благодарение на издателство "Парадокс". В осмия си роман руският властелин на словото представя свят, управляван от Великия прилеп, в който прилепите вампири са избрана каста.
"Empire V", който излиза  в Русия през 2006 г., разказва историята на младия московчанин Роман фон Щорквинкел, чийто аристократичен прибалтийски произход е социално маскиран от бившия военен комунизъм с фамилията Шчоркин. Той работи като хамалин в близкия универмаг и все се надява на нещо по-добро. Веднъж забелязва на асфалта зелена стрелка с подканващ надпис "влез в елита" и поемайки в указаната посока внезапно бива превърнат във вампир.
Оформлението на корицата на българското издание е дело на руския авангардист Sasha Berg - един от официално оторизираните илюстратори на Пелевиновите произведения. Преводач на книгата е Боян Станков, а романът излиза под редакцията на Светлана Комогорова-Комата.
В Русия вече се готви и екранизация, която трябва да бъде в киносалоните през ноември 2018 г. По лентата работи режисьорът Виктор Гинзбург, който през 2011 г. направи филм по друга книга на Пелевин - "Generation П". В ролята на Роман ще видим младия руски актьор Павел Табаков.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"