29 Март 2024петък03:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ПАРДОН

Телевизионно средновековие

Мери Оханян

/ брой: 201

visibility 16

(Телевизионно студио, маса, върху масата леген, пълен с карантия, зад тях Водещата -  жена на средна възраст, с лице, издаващо лошо храносмилане.)
ВОДЕЩАТА: (с апломб) Добър вечер, драги зрители на „Отходен канал ТиВи”!
Вие сте с нашето най-ново предаване за астрална култура, ясновидство и нумерология „Истината е в червата”, а аз съм докторът на окултните науки Алисия-Тангра Фиданова, член-кореспондент на Вселенския институт по галактичен спиритизъм в Хонолулу, приват-доцент в Тибетската шаманска академия по алхимия и превръщането на белите слонове в сиви и председател на Българската асоциация на самодивите, маговете и вещиците. Много са рубриките из родните телевизии, посветени на свръхестественото, но единствено по „Отходен канал ТиВи” ще стъпите на здравата почва на стародавните български традиции и ще участвате в едно предаване, в което магическото гадаене и предсказване на бъдещето става чрез разсичането на куче! В този съд са изсипани вътрешностите на току-що разсечено куче, любезно отпуснато ни от Софийската община за целите на магическите процедури, чрез които, драги зрители, единствено по „Отходен канал ТиВи”, ще може да научавате какво ви чака! Имаме зрител на телефона? Слушам ви!
ЦЕЦКА: (плачливо) Казвам се Цецка! Моят Ганчо, вече почти месец, излезе за цигари и няма го! Ще се върне ли или вече не ме обича?!
ВОДЕЩАТА: (рови в карантията) Кой номер обувки носите, Цецка?
ЦЕЦКА: Бе, голям ми е кракът...
ВОДЕЩАТА: Кой номер все пак? Без номера ви не мога да мина през далака и да влезна в астрална връзка със съответните имагенерни вътрешности!
ЦЕЦКА: Четирсе и четвърти! 
ВОДЕЩАТА: (рови с безумни очи в легена) Още ви обича, но трябва да държите хладилника си винаги добре зареден с бира! Следващият! В ефир сте!
РАДЕВА: Казвам се Радева и съм много разтревожена!
ВОДЕЩАТА: Кажете, Радева!
РАДЕВА: Внучката ми Малинка, как да ви кажа, има едно зачервяване на върха на носа, вече седмица не минава! Рак ли е или я е ухапал комар?
ВОДЕЩАТА: (рови в легена) Откъде се обаждате?
РАДЕВА: От Гол Тупан, Ловешко...
ВОДЕЩАТА: А името й как го изписвате?
РАДЕВА: В какъв смисъл?
ВОДЕЩАТА: С „А” или с „Ъ”?
РАДЕВА: С „А”!
ВОДЕЩАТА: (рови съсредоточена в карантиите) Бъдете щастлива, че е с „А”! Ако беше с „Ъ” прогнозата щеше да бъде много тежка! Сега положението е много обнадеждаващо! Обичайте я и я мажете с някакъв успокояващ крем! Следващият! Слушам ви?
ВУТОВ: Безпокои ви Вутов от Полски Тръмбеш! Изчезна ми полуоската….
И т.н и т.н....
Ще кажете, че прекаляваме! Прави сте, но както е тръгнало, бъдете сигурни, че един ден и такова предаване ще има. И изобщо - средновековието по нашите търговски телевизии все така продължава и продължава...


 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ