19 Март 2024вторник13:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Изложба на папагали от три континента

Жители и гости на Стара Загора имат възможност да наблюдават екзотичните птици от 15 октомври до 15 ноември

/ брой: 201

автор:Дума

visibility 84

Папагали от три континента ще може да се видят в България. Най-голямата изложба за екзотични птици в Източна Европа ще отвори врати на 15 октомври от 10 ч. в Mall Galleria Стара Загора на ниво 0.
В експозицията, наречена "Macaw Garden Show", са включени над 35 вида пернати: 7 Ара, 4 Какаду, Амазона, Жако, Еклектус, като и много редки птици. Това са Хиацинтовата Ара - Джулс (Синия папагал от филма "Рио", както казват децата), Токо Тукана - Рафи, и Златния - Съни.
Фактът, че птиците не са поставени в клетки и нямат прегради, а са свободни, прави изложбата още по-вълнуваща. Папагалите са специално подготвени за целта и по този начин всеки може да се наслади на красотата им така, както би ги видял в естествената им среда. За това допринася и интериорът, който ще накара посетителите да се чувстват като в истинска джунгла, поясняват от "Profile International".
Организаторите ще позволят на всички посетители да се снимат за спомен с пернатите приятели, а също така биха могли и да си поговорят с тях. Настроението се покачва и от факта, че всеки, дошъл на изложбата, се включва в томбола за спечелване на един говорещ папагал от вида Кралско Жако.
"Сигурни сме, че тази година най-желаният домашен любимец от децата на Стара Загора ще бъде папагал", добавят Пламен Ковачев и Калин Влаев, благодарение на които ще може да се види "Macaw Garden Show".
В експозицията е включен и папагалът Жорко, популярен с "Аз съм българче". Рио пък ще посреща посетителите с "I love you". Ще има и много други изненади, специално подготвени за най-малките деца от града на поетите и липите.

БСП призова за връщане на мандата

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 52

По-ниски сметки за парно в София за февруари

автор:Дума

visibility 117

/ брой: 52

Декларация до 1 април - 5% отстъпка от данъка

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 52

Измами с мними служители на БНБ

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 52

Путин с рекордна победа на изборите

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 52

Косово настройва ЕС срещу себе си

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 52

Ердоган призован да остане президент

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 52

Накратко

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 52

Банален карнавал

автор:Александър Симов

visibility 93

/ брой: 52

Футбол в стаичка

автор:Марин Милашки

visibility 96

/ брой: 52

Нови правила с новите промени за шофьорските книжки

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 52

България загуби свой достоен син

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 52

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ