Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Юни 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Живот

Изложба на папагали от три континента

Жители и гости на Стара Загора имат възможност да наблюдават екзотичните птици от 15 октомври до 15 ноември

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   618   0Папагали от три континента ще може да се видят в България. Най-голямата изложба за екзотични птици в Източна Европа ще отвори врати на 15 октомври от 10 ч. в Mall Galleria Стара Загора на ниво 0.
В експозицията, наречена "Macaw Garden Show", са включени над 35 вида пернати: 7 Ара, 4 Какаду, Амазона, Жако, Еклектус, като и много редки птици. Това са Хиацинтовата Ара - Джулс (Синия папагал от филма "Рио", както казват децата), Токо Тукана - Рафи, и Златния - Съни.
Фактът, че птиците не са поставени в клетки и нямат прегради, а са свободни, прави изложбата още по-вълнуваща. Папагалите са специално подготвени за целта и по този начин всеки може да се наслади на красотата им така, както би ги видял в естествената им среда. За това допринася и интериорът, който ще накара посетителите да се чувстват като в истинска джунгла, поясняват от "Profile International".
Организаторите ще позволят на всички посетители да се снимат за спомен с пернатите приятели, а също така биха могли и да си поговорят с тях. Настроението се покачва и от факта, че всеки, дошъл на изложбата, се включва в томбола за спечелване на един говорещ папагал от вида Кралско Жако.
"Сигурни сме, че тази година най-желаният домашен любимец от децата на Стара Загора ще бъде папагал", добавят Пламен Ковачев и Калин Влаев, благодарение на които ще може да се види "Macaw Garden Show".
В експозицията е включен и папагалът Жорко, популярен с "Аз съм българче". Рио пък ще посреща посетителите с "I love you". Ще има и много други изненади, специално подготвени за най-малките деца от града на поетите и липите.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"