Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

16 Юли 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Култура

Шоуто за Саймън и Гарфънкъл гостува в България

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   335   0След огромния си успех в Лондонския Уест енд в театър "Leicester Square", "The Simon and Garfunkel Story" (Историята на Саймън и Гарфънкъл), най-успешното мюзикъл пътуващо шоу в света в последните месеци гостува и на българска сцена. Музикалният спектакъл е в чест на живота и кариерата на фолк/рок сензациите Пол Саймън и Арт Гарфънкъл. Софийската публика имаше възможност да го гледа снощи, днес е на голямата сцена на Доходното здание в Русе, а на 14 октомври - в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. С участието на звездата Грег Кларк и целия състав от талантливи актьори-музиканти, "Историята на Саймън и Гарфънкъл" отвежда назад през 60-те години на миналия век във времената, наречени грууви. Той разказва историята на двете мегазвезди Пол Саймън и Арт Гарфънкъл от тяхното скромно начало като рок енд рол дует "Том и Джери", продължавайки през огромния им успех, драматична раздяла и завръщане с невероятния концерт в Сентръл парк в Ню Йорк през 1981 г., събрал повече от 500 000 зрители.
С помощта на огромен екран шоуто връща в оригиналните снимки и кадри от онова време, като едновременно с това на сцената свири банда, изпълняваща всичките им прочути хитове - "Mrs Robinson", "Cecilia", "Homeward Bound", "Sound of Silence"...
През последните месеци във Великобритания, Холандия, Швеция и много други страни спектакълът изправя на крака многохилядната си публика. Малцина са българите, успели преди 30-40 години да присъстват на живо на концертите на двете легенди. Това сантиментално-музикално пътешествие оставя без дъх различни поколeния от родната публика, жадна за истинска музика.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"