Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Пегас

Опера

Радостина Николаева ще пее "Норма" от Белини

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   205   0
Снимка


Известната солистка на Софийската опера - сопраното Радостина Николаева, ще влезе в ролята на "Норма" от едноименната опера на Белини. Представлението е на 14 октомври от 19 ч.   Певицата изгради през последните сезони запомняща се роля от световния оперен репертоар - Изолда в "Тристан и Изолда" на Рихард Вагнер. Нейният професионален път започва от родния й град Русе. През 1998 г. тя дебютира в ролята на Донна Елвира от операта "Дон Жуан". След това в репертоара й влизат ролите на Виолета от "Травиата", Елизабета Валоа от "Дон Карлос", Аида от едноименната опера.
След запомнящите се дебюти на софийска сцена  в образите на Лиу от "Турандот", Леонора от "Трубадур" и Амелия от "Бал с маски" на Верди, прибавя към своя богат репертоар ролите на Дездемона от "Отело", Одабела от "Атила" на Верди, Мими от "Бохеми", "Манон Леско" и "Тоска" от едноименните опери на Пучини, Неда от "Палячи" на Леонкавало, Сантуца от "Селска чест" на Маскани, Анна Болейн от едноименната опера на Доницети, Дона Ана от "Дон Жуан" на Моцарт и др.

 

 

 

Пегас

 • От редактора
  20. Октомври 2017 206
  331
  0

  Повод за следващите редове станаха два разговора. Единият - с Анжел Вагенщайн, и другият - с моите ученици. И ключовата дума е идеал.
  С големия интелектуалец говорихме за идеала, чиято липса в партията е осезаем. Без да формулираме този идеал, ние сме обречени. Като партия, защото без него партията няма собствено лице. Идеал, противопоставен на грозната, несправедлива реалност. Идеал,...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"