Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Свят

Албански македонци са против нашето малцинство

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   212   0Единствената македонска партия в парламента на Албания - партията Македонски алианс за европейска интеграция (МАЕИ), се обяви против включването на българско малцинство в закона за националните малцинства в Албания. Партията приветства приемането на законопроекта за защита на националните малцинства в Република Албания, но изрази огорчение и протестира заради това, че българското малцинство в Албания попада в закона. Това не било редно с оглед на заплахите на България, че ще наложи вето на членството на Албания в Европейския съюз.
Македонците в Албания смятат, че признаването на "несъществуващото българско малцинство" в областите Преспа, Голо бърдо и Гора било нарушаване на международното право, защото тези области били населени с македонци, а не с българи.
След промени в законопроекта за защита на малцинствата Тирана призна съществуването на българско малцинство на територията на Албания.

 

 

Свят

 • Лишеният от украинско гражданство "Грузински месия" предлага реформа на страната "за 70 дни"
  23. Октомври 2017 207
  113
  0

  Бившият президент на Грузия и бивш губернатор на района на Одеса Михаил Саакашвили предложил план за реформа на Украйна за 70 дни. За него той говорил пред протестиращите киевчани на площада на Конституцията близо до Върховната рада.
  "Предлагам на Върховната рада "План от 70 дни" за това как можете да промените Украйна в пет...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"