19 Април 2024петък19:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гришо на 1/4-финал в Шанхай

Димитров си осигури мач №11 със световния №1 Рафаел Надал след 40-а победа за годината

/ брой: 201

автор:Дума

visibility 553

Григор Димитров (№9 в света) се класира за пръв път в кариерата си на 1/4-финал на "Мастърс" турнира в Шанхай. В III кръг българинът победи уверено Сам Куери (№17) с 6:3, 7:6 (3). Най-добрият ни тенисист излезе преобразен срещу втората ракета на САЩ в момента в сравнение с първия си мач в надпреварата с Райън Харисън (САЩ, №46). Той показа леки колебания единствено в началото на втория сет, но бързо ги преодоля, за да приключи двубоя само за 80 мин. Гришо показа изключителна концентрация и успя да намери рецепта срещу сервисите на 1/2-финалиста от "Уимбълдън", които са едни от най-мощните в света.
В самото начало Григор проби за 3:1, а в осмия гейм при 5:2 изпусна 3 сетбола, след като поведе с 0:40 в подаването на  30-годишния американец. Все пак няколко минути по-късно хасковлията приключи първата част с ас. Вторият сет започна с леко отпускане на Димитров, който изигра изпълнен с грешки сервис гейм и бе пробит на нула за 0:2. Реакцията му обаче беше категорична - моментален рибрейк, също на нула, като в последната точка нашият вдигна публиката на крака с ефектен прехвърлящ удар. Впоследствие сервиращите печелеха геймовете си, за да се стигне до тайбрек. В него американецът сбърка воле на мрежата и Григор дръпна с 5:3, а след нова негова грешка от бекхенд, вече имаше 3 сетбола, и сложи точка на спора още от първи опит. Това беше 40-ата му победа за сезона, като е допуснал 16 загуби. Досега в Шанхай Димитров заслужи $142 660 от наградния фонд и 180 т., от които ще прибави 135.
Сайтът на АТП потвърди, че с победата над Куери Гришо значително увеличи шансовете си да се класира на финалния "Мастърс" на осемте най-добри за сезона в Лондон другия месец. За момента нашият е пети, като от понеделник ще е поне с 3455 т.
За място на 1/2-финал Гришо ще играе днес срещу световния №1 Рафаел Надал (Исп), който елиминира Фабио Фонини (Ит) с 6:3, 6:1. Хасковлията ще търси реванш за загубата от левичаря от Монакор, от когото падна точно миналата седмица на 1/2-финал в Пекин и има 9 загуби и само 1 победа.
Победителят в сблъсъка пък ще срещне Марин Чилич (Хърв, №5) или Алберт Рамос (Исп, №25) за място на финала.



Григор Димитров връща топката от форхенд за победата над Сам Куери с 6:3, 7:6 (3) на 1/8-финал на "Мастърс"-а в Шанхай
Снимка АТР
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ