Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Юли 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Спорт

Саката побеждава и като колоездач

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   231   0Бившият младежки футболен национал Стойко Сакалиев-Саката продължава да изненадва с превъплъщенията си. След като бе любимец на публиката на Нефтохимик, а по-късно и на ЦСКА, в момента бургазлията се е отдал на нова страст - колоезденето.
38-годишният бивш нападател върти педалите почти денонощно от няколко години. Бургазлията, който за кратко рита в Полша и Малта, е запален изключително по колоезденето, а вече може и да се похвали с международен успех. Бившият голмайстор на ЦСКА спечели отборно състезание в Орестиада, Гърция. Саката бе част от екипа на Черноморец (Бургас), заедно с участника на Олимпиадата в Атина 2004 Радослав Константинов, Явор Костов, Иван Георгиев и Недко Лазаров. 34-годишният Константинов през юли подобри 31-годишния национален рекорд на писта в индивидуалното каране на 4000 м, а на 66-ата обиколка на България спечели втория полуетап от Троян до Плевен.
Сакалиев признава, че вече колоезденето е любимият му спорт в момента и се е заел да помага на съгражданите си да го популяризират. В надпреварата в Орестиада, са участвали отбори от Македония, Турция, Албания и други страни.

Стойко Сакалиев (в средата) с останалите колоездачи от Черноморец, спечелили състезанието в Гърция
Снимка Блиц

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"