20 Април 2024събота03:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Полицейският шеф в Пловдив прибирал пари от телефонни измами

/ брой: 201

автор:Дума

visibility 27

Пловдивската окръжна прокуратура е повдигнала обвинение за подкуп на зам.-началника на Трето районно управление Стоян Павлов. Вместо да уведоми полицията за телефонни измами, за които е знаел, полицейският шеф е прикривал престъпниците, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.
Към момента има данни, че Павлов е прибрал подкуп от 300 лв. при една от измамите за 1300 лв. Проверява се участието му и в други случаи. При извършените 21 телефонни измами срещу пловдивчани от септември досега са задигнати над 180 000 лв.
"Миналата седмица само от едната телефонна измама, след получаване на сумата от 1300 лв., провеждат среща с него и му плащат 300 лв. за две неща. Първо - защото са го уведомили преди това за извършване на измамата и евентуално са поискали закрила от него, преди да я извършват. И след получаването на 1300 лв. отиват и ако мога така да се изразя, се отчитат 300 лв. за тази измама", каза окръжният прокурор.
Разследва се и дали Павлов е съдействал по други случаи на измамници по схемата "полицията иска съдействие с парични средства, хвърлени през терасата". Наказанието, което може да получи Стоян Павлов, е от 3 до 10 години затвор.
Полицейският шеф не е ръководил престъпната група, а е съдействал с информация, обещавал е закрила преди и след извършване на измамата в случай че "ало-измамниците" бъдат разкрити. По случая са задържани още шофьор и "муле". В схемата участват двама посредници. Единият е бил приятел на Павлов, полицията го издирва. Членовете на групата са се обръщали към Павлов с "шефе".

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ