Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Март 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

България

Полицейският шеф в Пловдив прибирал пари от телефонни измами

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   154   0Пловдивската окръжна прокуратура е повдигнала обвинение за подкуп на зам.-началника на Трето районно управление Стоян Павлов. Вместо да уведоми полицията за телефонни измами, за които е знаел, полицейският шеф е прикривал престъпниците, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.
Към момента има данни, че Павлов е прибрал подкуп от 300 лв. при една от измамите за 1300 лв. Проверява се участието му и в други случаи. При извършените 21 телефонни измами срещу пловдивчани от септември досега са задигнати над 180 000 лв.
"Миналата седмица само от едната телефонна измама, след получаване на сумата от 1300 лв., провеждат среща с него и му плащат 300 лв. за две неща. Първо - защото са го уведомили преди това за извършване на измамата и евентуално са поискали закрила от него, преди да я извършват. И след получаването на 1300 лв. отиват и ако мога така да се изразя, се отчитат 300 лв. за тази измама", каза окръжният прокурор.
Разследва се и дали Павлов е съдействал по други случаи на измамници по схемата "полицията иска съдействие с парични средства, хвърлени през терасата". Наказанието, което може да получи Стоян Павлов, е от 3 до 10 години затвор.
Полицейският шеф не е ръководил престъпната група, а е съдействал с информация, обещавал е закрила преди и след извършване на измамата в случай че "ало-измамниците" бъдат разкрити. По случая са задържани още шофьор и "муле". В схемата участват двама посредници. Единият е бил приятел на Павлов, полицията го издирва. Членовете на групата са се обръщали към Павлов с "шефе".

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"